Já takyyy.. 🙂
RECEPT: KARAMELOVÉ KOŠÍČKY
na košíčky:
250g hladké mouky
100g másla
70g cukru moučky
2 žloutky
na krém:
1 plechovka zkaramelizovaného kondenzovaného mléka
150g másla
čokoládová poleva
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice. Předehřejeme si trouba na 180 stupňů Celsia, těsto vytlačujeme do formiček na menší košíčky a pečeme zhruba 10-15 minut - do světle zlaté barvy.
Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme zkaramelizované kondenzované mléko - vyšleháme do hladkého krému.
Upečené a zchladlé košíky plníme krémem - nejlépe stříkací pistolí nebo sáčkem a lehce pocákáme čokoládou.
Uchováváme v chladu 🙂
@klaire22 - děkuji, už jsem to tu u někoho v albíčku taky četla - bylo tam poměr 1:1, takže stejné množství másla a rovnou to karamelové salko ve stejném poměru. Já se právě bojím, aby to nebylo moc řídké. Chtěla bych letos naplnit karamelovým krémem ořechy, tak pátrám po dobrém karamelovém krému.
@klaire22 - mohla bych poprosit o recept na ten krém? Díky.