Suroviny: 250 - 270 ml vody 2 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 250 - 270 ml mléka) 30 g másla 175 g hrubé mouky 200 g hladké mouky 1,5 lžičky soli 1 lžíce cukru 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí pro chuť kmín a sušený česnek
Nastavení pekárny: ProgramTěsto
Postup: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové houstičky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Suroviny:
250 - 270 ml vody
2 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 250 - 270 ml mléka)
30 g másla
175 g hrubé mouky
200 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
pro chuť kmín a sušený česnek
Nastavení pekárny: ProgramTěsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové houstičky ihned přendáme z plechu na mřížku.