Vegan snídaně #abkm
Špenátový korpus
350g listového špenátu
50ml olivového oleje + 50/80ml rýžového mléka
120g cukru
Sáček vanilkového cukru
3 vejce (můžete nahradit dvěmi zralými banány na kaši)
270g hladké mouky/může být špaldová
2 lžičky prdopeče
Špenát+oliváč+vodu rozmixujeme do hladka
Vajíčka s cukrem do tuhé hmoty, postupně přidáme směs špenátu. Poté ručně vmícháme mouku s prdopečem.
Těsto dáme do vymazané kulaté formy a pečeme na 170/cca 15m (hlídáme špejlí)
Vychlazený korpus vydlabeme jako krtkův dort, dovnitř dáme libovolné ovoce.
Krém
Vegan šlehačka z Lidlu Schlagcreme
Vegan zakysaná smetana Lidl/Kaufland Planton
Moučkový cukr
Vyšleháme smetanu, přidáme zakysanku a cukr.
Celý dort zasypeme zbytkem korpusu a necháme přes noc v lednici. 🎂🍰
Dobrou chuť.