Vzpomínáte si, kdy naposledy se vám poštěstilo a mohla jste se zabořit do ušáku a číst a číst a číst...? Kdy vám bylo vše kolem vás celkem ukradené, protože jste nutně potřebovala dočíst ještě tuto kapitolu. A tu další. A další. Stýská-li se vám, mám pro vás tip. Kupte si knihu Tady byla Britt-Marie.
Až přečtete první stránky, pošlete děti k babičce, do kroužku nebo ven na hřiště. K večeři objednáte pizzu a zamknete se s knihou v ložnici. Protože chytí a nepustí. Budete se smát i brečet a hlavně vám bude neskutečně hezky. Protože i protivná bába může být vlastně velká sympaťačka, když se na ní podíváte jinýma očima.
Protože každý si s sebou neseme své bolesti a bolístky. Protože každý máme své prapodivné rituály, které nám život dělají snesitelnějším. Protože život všem háže klacky pod nohy. A je jen na nás, jestli přes ně zakopneme, nebo je sebereme a zatopíme si s nimi. Protože každý z nás má možnost něco změnit. Protože je velmi snadné v druhých zažehnout jiskru nebo tu jiskru zadupat do země.
A až uvidíte partu dětí hrajících fotbal na plácku před hospodou, tak se určitě zastavíte a budete alespoň chvíli fandit. Fotbal někdy nemusí být jenom obyčejná hra. Fotbal se může stát smyslem života. A nejen pro krasavce Beckhama, ale i pro dámu v letech, které se v šedesáti zhroutí její dosavadní nudný život. Poprvé v životě se rozhodne zabojovat sama za sebe a shodou okolností se stává správkyní dětského centra, a později i trenérkou fotbalu, v jednom hospodářskou krizí postiženém městečku. Střet dvou zcela odlišných životních stylů přináší situace úsměvné i dojemné.
A teď mě omluvte. Běžím přeleštit okna a vyprášit matraci. Pořádek v bytě může mnohé změnit.
#vztahy #blogujeme #knihy #mk_blog_academy #materstvi #zabava #volny_cas
Doporučuji Muž jménem Ove. Výborná kniha od tohota autora.
A ještě autor napsal jednu knížku Babička pozdravuje a omlouvá se. Zatím jsem nečetla, ale určitě to bude taky super...
Začni psát komentář...
A nezapomen matraci na zaver posypat jedlou sodou!😉