buchty - 150 ml ovesného "mléka", 1 lžíce chia semínek, 100 g rýžového sirupu, 100 g Alsanu, 500 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky, půl balíčku instantního (tedy 5g) nebo balíček sušeného (tedy 10g) droždí, mletá vanilka, strouhaná citrónová kůra Chia nechat zgelovatět (asi 15 minut) ve vlažném "mléce", přidat rýžový sirup, droždí a 50g mouky a nechat kvásek vzejít, až začne řádně bublat, přidat zbytek surovin, vypracovat pevné těsto (kynutím špaldové těsto dost změkne), nechat vykounout na dvojnásobný objem, rozdělit na 24 dílů, udělat placičky, doprostřed každé dát vrchovatou lžičku povidel, buchty uzavřít a dát do pekáče vymazaného rozpuštěným Alsanem, Alsanem potřít i boky a vrchní stranu buchet, nechat nakynout na dvojnásobek objemu a při 180 stupních upéct
buchty - 150 ml ovesného "mléka", 1 lžíce chia semínek, 100 g rýžového sirupu, 100 g Alsanu, 500 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky, půl balíčku instantního (tedy 5g) nebo balíček sušeného (tedy 10g) droždí, mletá vanilka, strouhaná citrónová kůra
Chia nechat zgelovatět (asi 15 minut) ve vlažném "mléce", přidat rýžový sirup, droždí a 50g mouky a nechat kvásek vzejít, až začne řádně bublat, přidat zbytek surovin, vypracovat pevné těsto (kynutím špaldové těsto dost změkne), nechat vykounout na dvojnásobný objem, rozdělit na 24 dílů, udělat placičky, doprostřed každé dát vrchovatou lžičku povidel, buchty uzavřít a dát do pekáče vymazaného rozpuštěným Alsanem, Alsanem potřít i boky a vrchní stranu buchet, nechat nakynout na dvojnásobek objemu a při 180 stupních upéct