Kynuté už patlám dost od oka, ale: 250g mouky (kombinace polohrubé špaldové a celozrnné špaldové) Půl kostky droždí 1 lžička cukru 2 lžíce vanilkové Hrašky 1 cm sádla + 1 cm Alsanu Asi 150 ml rostlinného mléka Špetka soli Ostrouhaná citrónová kůra
Kvásek - rozklechtat droždí se lžičkou cukru a mouky, dvěmi lžičkami vlažného mléka, nechat vzejít Přidat do mouky se solí a Hraškou, zalít vlažným oslazeným mlékem a vypracovat tuhé těsto, nechat vykynut, vymačkat na plech, posypat hooodně borůvkami a drobenkou a nechat vykynout, než se trouba rozehřeje na 200. Pak ztlumit na 160 a hezky upéct. Drobenka - mleté mandle, hrubá špaldová mouka, kostičky měkkého másla a cukr - zežmoulat do kypré, ale sypké hmoty, díky mandlím je potřeba méně tuku
@kaca68 máslo v drobence je myšleno jaké? Nějak nejsem spokojena s Alsanovou ani kokosovou variantou a sádlová se děsně rozteče ☹ My bohužel musíme dávat ještě bacha.
@alneka já Alsan, ale snese i máslo, u našich jsem dělala z másla a v klidu... díky těm mandlím je tam fakt ždibec, jinak je to hodně mastný... sádlo by se mi tam nelíbilo 🙂
Kynuté už patlám dost od oka, ale:
250g mouky (kombinace polohrubé špaldové a celozrnné špaldové)
Půl kostky droždí
1 lžička cukru
2 lžíce vanilkové Hrašky
1 cm sádla + 1 cm Alsanu
Asi 150 ml rostlinného mléka
Špetka soli
Ostrouhaná citrónová kůra
Kvásek - rozklechtat droždí se lžičkou cukru a mouky, dvěmi lžičkami vlažného mléka, nechat vzejít
Přidat do mouky se solí a Hraškou, zalít vlažným oslazeným mlékem a vypracovat tuhé těsto, nechat vykynut, vymačkat na plech, posypat hooodně borůvkami a drobenkou a nechat vykynout, než se trouba rozehřeje na 200. Pak ztlumit na 160 a hezky upéct.
Drobenka - mleté mandle, hrubá špaldová mouka, kostičky měkkého másla a cukr - zežmoulat do kypré, ale sypké hmoty, díky mandlím je potřeba méně tuku