Nechat vzejit kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky a dvou lžiček vlažného mléka, přidat do mouky se solí a Harškou, nalít vlažný roztopený tuk a vlažné mléko, zadělat na válu pevné těsto a nechat vykynut. Vyválet natenko (silnější asi tak nepraskne, ale není tak dobré), potřít náplní a srolovat, potřít mlékem s trochou oleje a dát do dobře vyhřáté trouby na 175, ztlumit na 160
Náplň: mletý mák povařený v kokosovém mléce se skořicí, vmíchaná povidla, oslazeno dle chuti
Jeden závin napřič plechem...trochu popraskal, ale nevadí 🙂
250g mouky (140g celozrnné špaldové a zbytek polohrubé špaldové)
120ml kokosového mléka
40g sádla
6 lžic kukuřičného sirupu
Špetka soli
1/2 kostky droždí
2 lžíce vanilkové Hrašky
Nechat vzejit kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky a dvou lžiček vlažného mléka, přidat do mouky se solí a Harškou, nalít vlažný roztopený tuk a vlažné mléko, zadělat na válu pevné těsto a nechat vykynut. Vyválet natenko (silnější asi tak nepraskne, ale není tak dobré), potřít náplní a srolovat, potřít mlékem s trochou oleje a dát do dobře vyhřáté trouby na 175, ztlumit na 160
Náplň: mletý mák povařený v kokosovém mléce se skořicí, vmíchaná povidla, oslazeno dle chuti