252 / 279
    Květák zapečený v sýrovém bešamelu - nejlepší jídlo za poslední měsíc (vegan)
    kaca68
    autor

    Fakt bomba. Chtěla bych vidět laktofila, který by poznal, že je to z ořechů 😀

    Kešu bešamel:
    150g kešu namočených alespoň 4 hodiny
    3 lžíce lahůdkového droždí
    Šťáva z půlky citrónu
    2 lžičky sušené cibule (nebo osmažené cibule)
    Sůl
    Lžice kukuřičného škrobu
    Cca 200 ml vody

    Kešu rozmixovat se vśemi ingrediencemi, množství vody upravit dle potřeby, dochutít dle chuti a na pánvi mírně provařit.

    Květák rozebrat na růžičky a uvařít odklopený v osolené vodě, brambory uvařit ve slupce a nakrájet na plátky (to jde připravit předem a večer už to jen sázet dohromady)

    Pekáček lehce vytřít olivovým olejem, poklást vrstvu brambor, malinko osolit a obylinkovat, posypat mraženým hráškem, potřít bešamelem, na to vrstvu květáku, zase hrášek a bešamel, dokončit zbytkem brambor, osolit a obylinkovat a posypat veganským sýrem (není nutno). Dát do vyhřáté trouby na 180st pěkně zapéct.

    22. bře 2016