Fakt bomba. Chtěla bych vidět laktofila, který by poznal, že je to z ořechů 😀
Kešu bešamel: 150g kešu namočených alespoň 4 hodiny 3 lžíce lahůdkového droždí Šťáva z půlky citrónu 2 lžičky sušené cibule (nebo osmažené cibule) Sůl Lžice kukuřičného škrobu Cca 200 ml vody
Kešu rozmixovat se vśemi ingrediencemi, množství vody upravit dle potřeby, dochutít dle chuti a na pánvi mírně provařit.
Květák rozebrat na růžičky a uvařít odklopený v osolené vodě, brambory uvařit ve slupce a nakrájet na plátky (to jde připravit předem a večer už to jen sázet dohromady)
Pekáček lehce vytřít olivovým olejem, poklást vrstvu brambor, malinko osolit a obylinkovat, posypat mraženým hráškem, potřít bešamelem, na to vrstvu květáku, zase hrášek a bešamel, dokončit zbytkem brambor, osolit a obylinkovat a posypat veganským sýrem (není nutno). Dát do vyhřáté trouby na 180st pěkně zapéct.
Fakt bomba. Chtěla bych vidět laktofila, který by poznal, že je to z ořechů 😀
Kešu bešamel:
150g kešu namočených alespoň 4 hodiny
3 lžíce lahůdkového droždí
Šťáva z půlky citrónu
2 lžičky sušené cibule (nebo osmažené cibule)
Sůl
Lžice kukuřičného škrobu
Cca 200 ml vody
Kešu rozmixovat se vśemi ingrediencemi, množství vody upravit dle potřeby, dochutít dle chuti a na pánvi mírně provařit.
Květák rozebrat na růžičky a uvařít odklopený v osolené vodě, brambory uvařit ve slupce a nakrájet na plátky (to jde připravit předem a večer už to jen sázet dohromady)
Pekáček lehce vytřít olivovým olejem, poklást vrstvu brambor, malinko osolit a obylinkovat, posypat mraženým hráškem, potřít bešamelem, na to vrstvu květáku, zase hrášek a bešamel, dokončit zbytkem brambor, osolit a obylinkovat a posypat veganským sýrem (není nutno). Dát do vyhřáté trouby na 180st pěkně zapéct.