249 / 279
    Po dlouhé době rohlíky - bílé špaldové s mákem
    kaca68
    autor

    200g hladké špaldové mouky
    180-200g polohrubé špaldové mouky
    250 ml ovesného mléka
    půl kostky droždí
    2 lžičky cukru
    2 lžičky soli (špatně odhaduji, dnes málo slané, dala bych víc)
    2 lžíce rozpuštěného sádla (nebo oleje)

    Kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky, nechat vzejít.
    Mouka, sůl, cukr, sádlo, ohřáté mléko a kvásek promíchát, vypracovat elastické těsto, nechat v teple vykynout. Rozdělit na kousky a vyvalet na placku, tu smotat do ruličky a nechat kynout na plechu s papírem, mezitím vyhřát troubu na 200. Po 15 minutách potřít mlékem a posypat semínky, nevhat 5 minut a péct, po chvíli ztlumit na 180,peču ja horkovzduch, vodu nedávám

    13. bře 2016