200g hladké špaldové mouky 180-200g polohrubé špaldové mouky 250 ml ovesného mléka půl kostky droždí 2 lžičky cukru 2 lžičky soli (špatně odhaduji, dnes málo slané, dala bych víc) 2 lžíce rozpuštěného sádla (nebo oleje)
Kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky, nechat vzejít. Mouka, sůl, cukr, sádlo, ohřáté mléko a kvásek promíchát, vypracovat elastické těsto, nechat v teple vykynout. Rozdělit na kousky a vyvalet na placku, tu smotat do ruličky a nechat kynout na plechu s papírem, mezitím vyhřát troubu na 200. Po 15 minutách potřít mlékem a posypat semínky, nevhat 5 minut a péct, po chvíli ztlumit na 180,peču ja horkovzduch, vodu nedávám
200g hladké špaldové mouky
180-200g polohrubé špaldové mouky
250 ml ovesného mléka
půl kostky droždí
2 lžičky cukru
2 lžičky soli (špatně odhaduji, dnes málo slané, dala bych víc)
2 lžíce rozpuštěného sádla (nebo oleje)
Kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky, nechat vzejít.
Mouka, sůl, cukr, sádlo, ohřáté mléko a kvásek promíchát, vypracovat elastické těsto, nechat v teple vykynout. Rozdělit na kousky a vyvalet na placku, tu smotat do ruličky a nechat kynout na plechu s papírem, mezitím vyhřát troubu na 200. Po 15 minutách potřít mlékem a posypat semínky, nevhat 5 minut a péct, po chvíli ztlumit na 180,peču ja horkovzduch, vodu nedávám