246 / 279
    Zázrak - sníh z plechovky
    kaca68
    autor

    Děkuji @ketikus a @karlala za inspiraci, nemohla jsem tomu věřit, ale když vyšleháte vodu slitou z plechovky cizrny, vznikne opravdu sníh 🙂
    Zkusila jsem z toho upéct dortový piškot, ale ten skončil fiaskem, bylo to úplně od oka a nevychytala jsem množství, je to fakt pro otrlé (mazlavé), ale budu na tom makat 🙂

    5. únor 2016
    5. únor 2016

    Trénovala jsem to na pusinkách, dobrá zábava 🙂 Jo, a jde to i bez plechovky, to jsem zatím nezkoušela. http://www.revolutionvegetale.com/en/non-classe...

    5. únor 2016

    tý jo, na pohled falt jak bílkový sníh - a jak to chutná?

    6. únor 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq chutná to taky podobně...ale těsto na piškot řídké jako vaječné se nepodařilo

    6. únor 2016

    @kaca68 někde jsem četla, že se ta cizrnová voda má nejdřív varem zahustit - asi aby byl sníh pevnější? Víc kypřil?

    6. únor 2016

    nebo špatný poměr surovin - pro recepty na piškot googli aquafaba sponge cake ... hmmm, láká mě pokusovat, ale co s tou cizrnou, kterou nutně nemusíme 😅 😀

    6. únor 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq určitě to bylo špatně, propadl se hodně a byl mazlavý, byla to rychlovka při nedostatku času, doufala jsem, že to vyjde náhodou 🙂... cizrnu jsem dala do misky a do večera ji tak nějak mimochodem snědla...

    6. únor 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq vyšlehat to šlo perfektně, trvalo to stejně dlouho jako sníh a nešel sice preklopit nad hlavu, ale v nakloněné misce držel, s bilkovým sněhem této konzistence by se piškot s trochou prdopu určitě povedl, člověk neodhadne to chování při pečení

    6. únor 2016
    kaca68
    autor

    @alneka díky...ale plechovka je fajn, rychlovka 🙂

    8. únor 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq vychází mi jen s převahou moučkového cukru, se sirupy prostě padá ke dnu 😉

    5. bře 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq když jsem ho dělala u našich komplet z "bílých" surovin jako dort pro babičku, byl naprosto perfektní 😀

    5. bře 2016

    @kaca68 tak na to kašlu 😉 ... vejce můžem a naopak nepotřebuju krmit kvasinky

    5. bře 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq vím, proto to píšu 🙂

    5. bře 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq ten sirup to zřídne, vypadá to dobře, ale ke konci pečení prohlubeň a konec, sraženo...

    5. bře 2016

    @kaca68 ou, tak to naštve ☹ ... ani pečení dýl při nižší teplotě by nezabralo?

    5. bře 2016
    kaca68
    autor

    @katyxq zatím se mi to nechce zkoušet, je to nepoživatelné 🙂

    5. bře 2016