Těsto byl experiment jen tak od oka a nebylo moc dobré - na 2 banány 1,5 hrnku mouky a ještě zčásti pohankové bylo moc a bylo hutné a tuhé, sníst to šlo, ale žádný zázrak... Šlehačka to zachránila a byla výborná - 1 balení vychlazené kokosové šlehačky Cocomas vyšlehané s kakaem a datlovým sirupem...drželo to pěkně, na obrázku to je trochu rozteklé, protože jsem ji nastříkala na ještě trochu teplý koláč s domácí marmeládou a okamžitě jsme to snědli 🙂
jó, zrovna nedávno jsem přemýšlela, jak pařížskou šlehačku spáchat 😉 ... a ještě dumám, jak udělat mazací "sýr" nivový (ferment. kešu s vlašskoořechovým "mlékem" a lahůdkovým droždím mě zatím napadlo)
@katyxq kvásek (už čtyřměsíční) mi manžel vyhodil, že je to zkažený zbytek marmelády ☹...jinak domácí šunku,tvrdý kešu sýr, cheesecake...plus nějaká předsevzetí 🙂
@kaca68 já kvásek už 3x zabila .. takže už víc jak rok sbírám odvahu na nový. Hm, teď mi tak napadlo, že jak mám na troubě program kynutí, že by to mohlo fungovat i na jogurtování 😉 😀. Šunku už umím, jen málokdy dělám. A do zásoby by to chtělo fermentovanou majonézu. Jó, plánů plno 😀
Těsto byl experiment jen tak od oka a nebylo moc dobré - na 2 banány 1,5 hrnku mouky a ještě zčásti pohankové bylo moc a bylo hutné a tuhé, sníst to šlo, ale žádný zázrak...
Šlehačka to zachránila a byla výborná - 1 balení vychlazené kokosové šlehačky Cocomas vyšlehané s kakaem a datlovým sirupem...drželo to pěkně, na obrázku to je trochu rozteklé, protože jsem ji nastříkala na ještě trochu teplý koláč s domácí marmeládou a okamžitě jsme to snědli 🙂