Byl až běda nedokonalý, dost pracný, ale chuťově dobrý a úspěch slavil 🙂
KORPUS: klasický piškot z 8 vajec - vždy na 1 vejce 40g mouky (celozrnná špaldová jemně mletá a 1/3 hrubé špaldové),- místo 40g byl strouhaný kokos a místo 40g bylo kakao,- 40g datlového sirupu, 1 lžíce oleje, 1lžice teplé vody, plus vrchovatá lžička prdopu a 1vanilkový cukr - 4minuty šlehat vejce se sirupem a cukrem, pak přidat vodu a šlehat ještě minutu a pak pomalu vešlehat olej a nakonec jemně vmíchat suché promíchané ingredience KRÉM: puding z 300ml mandlového mléka vyšlehaný se 150g Alsanu - krém neztuhl, takže jsem ho zachraňovala želatinou 😉 PROSTŘEDNÍ VRSTVA: částečně rozmixované jahody s rýžovým sirupem a lžice agaru rozpuštěná ve vodě a povařená, vmíchaná do jahod POLEVA: od oka čokoláda na vaření a kakaové máslo OZDOBY: čokotransfer - folie se vzorkem z kakaového másla, na kterou se nanese mírně teplá čokoláda a po dokonalém zatuhnutí se sloupne...je to velmi pracné a bylo dost odpadu a rozhodně to nevypadá tak, jak jsem si představovala 😉 DOKONČENÍ: korpus jednou prroříznut, potřen krémem, ponechán ve formě a nalita jahodová směs s agarem, nechat zatuhnout, pak přiklopit druhou půlkou korpusu, ve formě polít čokoládovou polevou a zanořit půlky jahod, nechat dobře ztuhnout, poté potřít boky krémem a nalepit čokoládové pásky se vzorkem, dozdobit již volně celými jahodami
Byl až běda nedokonalý, dost pracný, ale chuťově dobrý a úspěch slavil 🙂
KORPUS: klasický piškot z 8 vajec - vždy na 1 vejce 40g mouky (celozrnná špaldová jemně mletá a 1/3 hrubé špaldové),- místo 40g byl strouhaný kokos a místo 40g bylo kakao,- 40g datlového sirupu, 1 lžíce oleje, 1lžice teplé vody, plus vrchovatá lžička prdopu a 1vanilkový cukr
- 4minuty šlehat vejce se sirupem a cukrem, pak přidat vodu a šlehat ještě minutu a pak pomalu vešlehat olej a nakonec jemně vmíchat suché promíchané ingredience
KRÉM: puding z 300ml mandlového mléka vyšlehaný se 150g Alsanu - krém neztuhl, takže jsem ho zachraňovala želatinou 😉
PROSTŘEDNÍ VRSTVA: částečně rozmixované jahody s rýžovým sirupem a lžice agaru rozpuštěná ve vodě a povařená, vmíchaná do jahod
POLEVA: od oka čokoláda na vaření a kakaové máslo
OZDOBY: čokotransfer - folie se vzorkem z kakaového másla, na kterou se nanese mírně teplá čokoláda a po dokonalém zatuhnutí se sloupne...je to velmi pracné a bylo dost odpadu a rozhodně to nevypadá tak, jak jsem si představovala 😉
DOKONČENÍ: korpus jednou prroříznut, potřen krémem, ponechán ve formě a nalita jahodová směs s agarem, nechat zatuhnout, pak přiklopit druhou půlkou korpusu, ve formě polít čokoládovou polevou a zanořit půlky jahod, nechat dobře ztuhnout, poté potřít boky krémem a nalepit čokoládové pásky se vzorkem, dozdobit již volně celými jahodami