jsem též zvědavá 😉
I já 🙂
@alneka
@katyxq
@katasv hele, dobrý...základ je trochu kešu, budiž mu odpuštěno, ale na další použití je bezvadný 🙂
Je to stejný postup jako třešňový jogurt nedávno, jen víc ochucený a víc agaru, aby byl řecký, že jo 😀
Hrst kešu ořechů dlouho namočených (20hodin, 2x vyměněná voda)
1lžička lahůdkového droždí
1 lžička rýžového sirupu
1 vrchovatá lžička kokosového oleje
2 lžičky agaru
Špetka soli
Šťáva z 1,5 citrónu
Šplíchanec rýžového mléka
Všechno do mixéru, na to horký agar rozvařený ve vodě, tekutiny celkem tak, aby byly ořechy potopené a vymixovat hodně dohladka, dobře vychladit. Dělala jsem z néj tzatziki, to mě fakt mile překvapilo a zbytek snědla s ostružinami a čokoládou 😀
Jako už mám ty chutě určitě posunuté, ale to vy máte taky 🙂...manźel nic neříkal, ale my spolu dneska moc nemluvíme 😉 a když jsem se ho zeptala, jak mu to tzatziki chutná, tak řekl, že dobrý, že mu to bez masa nevadí, protože měl k obědu výpečky 😀 a Fanda to jedl v pohodě...
V dobrém nebo špatném slova smyslu? 😅