176 / 279
    Řecký kešu jogurt - to už je fakt úlet :-)

    V dobrém nebo špatném slova smyslu? 😅

    3. srp 2015

    jsem též zvědavá 😉

    3. srp 2015

    I já 🙂

    3. srp 2015
    kaca68
    autor

    @alneka
    @katyxq
    @katasv hele, dobrý...základ je trochu kešu, budiž mu odpuštěno, ale na další použití je bezvadný 🙂
    Je to stejný postup jako třešňový jogurt nedávno, jen víc ochucený a víc agaru, aby byl řecký, že jo 😀
    Hrst kešu ořechů dlouho namočených (20hodin, 2x vyměněná voda)
    1lžička lahůdkového droždí
    1 lžička rýžového sirupu
    1 vrchovatá lžička kokosového oleje
    2 lžičky agaru
    Špetka soli
    Šťáva z 1,5 citrónu
    Šplíchanec rýžového mléka
    Všechno do mixéru, na to horký agar rozvařený ve vodě, tekutiny celkem tak, aby byly ořechy potopené a vymixovat hodně dohladka, dobře vychladit. Dělala jsem z néj tzatziki, to mě fakt mile překvapilo a zbytek snědla s ostružinami a čokoládou 😀

    3. srp 2015

    @kaca68 právě na slané využití ho chci zkusit, úplně mi tzatziki chyběj!

    3. srp 2015
    kaca68
    autor

    Jako už mám ty chutě určitě posunuté, ale to vy máte taky 🙂...manźel nic neříkal, ale my spolu dneska moc nemluvíme 😉 a když jsem se ho zeptala, jak mu to tzatziki chutná, tak řekl, že dobrý, že mu to bez masa nevadí, protože měl k obědu výpečky 😀 a Fanda to jedl v pohodě...

    3. srp 2015

    @kaca68 jojo, posunuté chutě mám 😉 ... třeba skoro necítím aroma kokosového oleje, ale lidi na něj nezvyklí jo

    3. srp 2015