Dělala jsem trochu od oka, ale nejde na tom moc pokazit 🙂...testovací dávka - jeden kelímek. Chutná jako lacinější jogurt z obchodu, téměř dokonalá 🙂
Hrstička 20 hodin předem namoćených kešu (2x vyměnéná voda) 1 lžička kokosového oleje 1/2 lžičky agaru 1/4 lžičky lahůdkového droždí šťáva z jednoho citrónu lžička rýžového sirupu šplíchnutí rýžového mléka 3 třešně plus na ozdobu
Do mixéru slité kešu, droždí, kokosák, citrón a sirup, v panáku vodu rozpustit agar a přivést k varu, pár minut povařit, přidat horké do mixéru, šplíchnout mléko, aby byly ořechy potopené, přihodit třešně, rozmixovat hodně dohladka, dobře vychladit
@katasv je to docela dobrý, fakt jak noname jogurt za 3,50 😉...ale malý mi na to kašle, nechce žádný sladký krémy...ale toto je tak rychlý, že si to vyrobím klidně i pro sebe 🙂
Dělala jsem trochu od oka, ale nejde na tom moc pokazit 🙂...testovací dávka - jeden kelímek. Chutná jako lacinější jogurt z obchodu, téměř dokonalá 🙂
Hrstička 20 hodin předem namoćených kešu (2x vyměnéná voda)
1 lžička kokosového oleje
1/2 lžičky agaru
1/4 lžičky lahůdkového droždí
šťáva z jednoho citrónu
lžička rýžového sirupu
šplíchnutí rýžového mléka
3 třešně plus na ozdobu
Do mixéru slité kešu, droždí, kokosák, citrón a sirup, v panáku vodu rozpustit agar a přivést k varu, pár minut povařit, přidat horké do mixéru, šplíchnout mléko, aby byly ořechy potopené, přihodit třešně, rozmixovat hodně dohladka, dobře vychladit