1 vejce a 2 žloutky ručně vyšlehat s cukrem a medem, nechtěla jsem peřinkovaté těsto, takže jen zlehka, přidat olej a mléko, vsypat suché ingredience, jemně zamíchat, vlít do koláčové formy 31-32cm, péct na 160st asi 5minut, poté navrch rozetřít sníh ze 3 bílků - vyšlehaný se špetkou soli, v závěru zašleháno 40g rýžového sirupu a vmíchané ovoce (maliny, rybíz), péct na 150 st do zrůžovění sněhu (hlídat, u nás zrovna jak na potvoru hysterčina a kojení, takže je přepečený do hněda) 🙂 Zbylý žloutek buď do polévky nebo u nás snědl pes 🙂
4 vejce
160g hladké rýžové mouky
40g mletých mandlí
5 lžic oleje
4 lžíce rostlinného mléka
40g vanilkového cukru
80g medu
1 lžička prášku do pečiva
Ovoce (maliny, rybíz, oboje)
1 vejce a 2 žloutky ručně vyšlehat s cukrem a medem, nechtěla jsem peřinkovaté těsto, takže jen zlehka, přidat olej a mléko, vsypat suché ingredience, jemně zamíchat, vlít do koláčové formy 31-32cm, péct na 160st asi 5minut, poté navrch rozetřít sníh ze 3 bílků - vyšlehaný se špetkou soli, v závěru zašleháno 40g rýžového sirupu a vmíchané ovoce (maliny, rybíz), péct na 150 st do zrůžovění sněhu (hlídat, u nás zrovna jak na potvoru hysterčina a kojení, takže je přepečený do hněda) 🙂
Zbylý žloutek buď do polévky nebo u nás snědl pes 🙂