Kynuté těsto:
250g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
40g tuku (sádlo nebo Alsan nebo kombinace)
150ml rostlinného mléka
Půl kostky droždí
4 lžíce rýžového sirupu
3 lžičky třtinového cukru
Špetka soli
1 vejce
Z droždí, lžičky mouky a cukru udělat kašičku a nechat vzejít kvásek, zapracovat do mouky se solí, přidat rozluštěný a schladlý tuk, ohřáté mléko s rozšlehaným vejcem a sirupem a vypracovat řídké těsto, nechat vykynout, nandat do formy, polít náplní a péct 5 minut na 175, poté na 160st
Broskovo- tvarohovo-pudingová náplň:
Puding uvařený ze 300 ml ovesného mléka, rozmixovaný s jednou broskví a 110g skřítčího tvarohu (http://www.skritcikuchyne.cz/2015/04/kesu-mandl... - jen dávám kešu:mandle v poměru 3:2 a 1,5 násobek citrónové šťávy), vmíchané namočené rozinky.
Náplň je víc pudingová než tvarohová a nevypadá moc vzhledně, na těstě vytváří děsivé krátery, ale chuť má úžasnou 🙂
ten vzheld je trochu divoký 😀