Nejdřív smetanu - do mixemru dát přes noc namočené kešu-hrst, přidat šťávu z půlky citrónu, lžičku lahůdkového droždí, špetku soli a lžičku rýžového sirupu, vodu jen aby byly ořechy ponořené, vymixovat do hlaďoučka, nechat v mixéru. Na oleji (lépe másle, kdo můźe) orestovat bílou část pórku, okořenila jsem polévkovým kořením od Antonína (pepř, muškátový ořech a květ, bobkový list, tymián, hřebíček, zázvor, libeček, sůl), pak přidat bramboru nakrájenou na malé kostičky, zalít vodou či vývarem a uvařit doměkka, přisypat mražený hrášek, nechat přejít varem a vlít do mixéru a umixovat se smetanou. Hotovo.
Nejdřív smetanu - do mixemru dát přes noc namočené kešu-hrst, přidat šťávu z půlky citrónu, lžičku lahůdkového droždí, špetku soli a lžičku rýžového sirupu, vodu jen aby byly ořechy ponořené, vymixovat do hlaďoučka, nechat v mixéru.
Na oleji (lépe másle, kdo můźe) orestovat bílou část pórku, okořenila jsem polévkovým kořením od Antonína (pepř, muškátový ořech a květ, bobkový list, tymián, hřebíček, zázvor, libeček, sůl), pak přidat bramboru nakrájenou na malé kostičky, zalít vodou či vývarem a uvařit doměkka, přisypat mražený hrášek, nechat přejít varem a vlít do mixéru a umixovat se smetanou. Hotovo.