158 / 279
    Kynuté jahodové knedlíky s kešu smetanou
    Komentář byl odstraněný
    Komentář byl odstraněný
    Komentář byl odstraněný
    kaca68
    autor

    nooo...chvíli to vypadalo, že budeme bez oběda, ale nakonec se podařilo...ale rozhodla jsem se, že toto tradičnií jídlo udělám příště radši tradičně necelozrnně, i když mně a mému nejstaršímu nevlastnímu to chutnalo 🙂
    těsto: 250g celozrnné špaldové mouky, 250g polohrubé pšeničné mouky, 1vejce, lžička Alsanu, 250ml rostlinného mléka, lžička cukru, 20g droždí, špetka soli
    kvásek - droždí rozklechtat s cukrem a lžičkou mouky a lžičkou mléka, nechat vzejít...mouky promíchat se solí, přidat vzešlý kvásek, rozehřátý schladlý tuk a vajíčko rozšlehané v teplém mléce a vypracovat těsto, nechat asi hodinu vykynout, rozválet, plnit ovocem (šlo to blbě, vlhčila jsem spoje) a vkládat do vařící mírně osolené vody, vařit 12minut, po uvaření natrhnout a potřít tukem (pokus na páře ztroskotal, KATASTROFA, tvrdé a hrozné)
    kešu smetana: dohladka rozmixovat namočené kešu ořechy (hrst) s trochou vody, aby nebyly v mixéru ani ponořené, půl lžičky lahůdkového droždí, šťávu z půlky citrónu, lžíci rýžového sirupu a 6 jahod

    Podávala jsem s cukrem a smetanou, polité Alsanem, manžel si dal s horou tvarohu a říkal, že skoro dobrý a Fandovi to nechutnalo, snědl 3 kousky a pak jedl radši suchý chleba...tak zase někdy 😀

    13. čer 2015

    Jeeé ty bych sfutrovala razdva 😊kešu smetanu určitě vyzkouším😊

    28. črc 2015