Výběrové řízení na dort jsem vyhrála jen pod podmínkou, že to nebude "nějaký ten můj" 🙂...takže toto je dort veskrze nezdravý, ale bezmléčný, abych ho mohla vytvořit, ochutnat a nemusela se bát o Fandu u stolu...
velká dortová forma piškot: ze 6 vajec - na 1vejce 40g cukru, 40g PH mouky (2 dávky mouky nahrazeny kokosem) a 1 lžíce oleje a 1 lžíce teplé vody, lžička prášku do pečiva sníh z bílků a špetky soli, žloutky šlehat s cukrem 4 minuty, pak přidat vodu a ještě minutu, pak čůrkem vešlehat olej, vmíchat čaśt mouky s prdopem a kokosem, pak půlku sněhu a zbytek mouky a sněhu, péct ve formě (tukem potřít jen dno, korpus je pak rovný) na 150st, zkusit špejlí, nechat 10 minut chladnout a pak nožem uvolnit bok a sundat náplň uvnitř: rozvařená jablka s vanilkovým cukrem a citrónem, pak uvařeno s jedním vanilkovým pudingem a event. kapkou rostlinného mléka krém po obvodu a nahoře: vanilkový puding z 350ml ovesného mléka vyšlehaný se 130g Alsanu obloha: jahody na plátky, kanadské borůvky, červená želatina na dort podle návodu obvod: cukrářské piškoty z Alberta
Výběrové řízení na dort jsem vyhrála jen pod podmínkou, že to nebude "nějaký ten můj" 🙂...takže toto je dort veskrze nezdravý, ale bezmléčný, abych ho mohla vytvořit, ochutnat a nemusela se bát o Fandu u stolu...
velká dortová forma
piškot: ze 6 vajec - na 1vejce 40g cukru, 40g PH mouky (2 dávky mouky nahrazeny kokosem) a 1 lžíce oleje a 1 lžíce teplé vody, lžička prášku do pečiva
sníh z bílků a špetky soli, žloutky šlehat s cukrem 4 minuty, pak přidat vodu a ještě minutu, pak čůrkem vešlehat olej, vmíchat čaśt mouky s prdopem a kokosem, pak půlku sněhu a zbytek mouky a sněhu, péct ve formě (tukem potřít jen dno, korpus je pak rovný) na 150st, zkusit špejlí, nechat 10 minut chladnout a pak nožem uvolnit bok a sundat
náplň uvnitř: rozvařená jablka s vanilkovým cukrem a citrónem, pak uvařeno s jedním vanilkovým pudingem a event. kapkou rostlinného mléka
krém po obvodu a nahoře: vanilkový puding z 350ml ovesného mléka vyšlehaný se 130g Alsanu
obloha: jahody na plátky, kanadské borůvky, červená želatina na dort podle návodu
obvod: cukrářské piškoty z Alberta