forma na srnčí hřbet délky 26cm, zbylo mi těsto na 4 muffiny 🙂 hrnek 200 ml
1 hrnek špaldové mouky jemně mleté 3/4 hrnku smíchané pohankové + kukuřičné mouky 1/2 hrnku datlového sirupu (lze i med, ale nedávám ještě Fandovi) 2 lžíce brusinkové marmelády 2 vejce 1/2 hrnku (rostlinného) mléka 1 kypřící prášek do perníku (Amylon) 1 lžíce kakaa (nemusí být) 80g tuku (máslo, u nás Alsan) možno ořechy...
Vyšlehat tuhý sníh, žloutky vyšlehat se sirupem, pak vešlehat jemně mléko a rozpuštěný vychladlý tuk, nakonec brusinky. Mouky promíchat s kakaem a praškem do perníku, vmíchat do žloutků, nakonec lehounce vmíchat sníh. Do vymazané formy, plnit ze 2/3, péct na horkovzduch na 170 cca 20 minut - zkusit špejlí, nepřepéct, ať je vlhký...
Právě pečeme. 🙂 Akorát jsme neměli brusinkovou marmeládu, tož jsem tam hodila pytlík brusinek. 😀 Už se na něj moc těším, perníky máme hrozně rádi a tento recepis se mi tůze líbí.
forma na srnčí hřbet délky 26cm, zbylo mi těsto na 4 muffiny 🙂
hrnek 200 ml
1 hrnek špaldové mouky jemně mleté
3/4 hrnku smíchané pohankové + kukuřičné mouky
1/2 hrnku datlového sirupu (lze i med, ale nedávám ještě Fandovi)
2 lžíce brusinkové marmelády
2 vejce
1/2 hrnku (rostlinného) mléka
1 kypřící prášek do perníku (Amylon)
1 lžíce kakaa (nemusí být)
80g tuku (máslo, u nás Alsan)
možno ořechy...
Vyšlehat tuhý sníh, žloutky vyšlehat se sirupem, pak vešlehat jemně mléko a rozpuštěný vychladlý tuk, nakonec brusinky. Mouky promíchat s kakaem a praškem do perníku, vmíchat do žloutků, nakonec lehounce vmíchat sníh. Do vymazané formy, plnit ze 2/3, péct na horkovzduch na 170 cca 20 minut - zkusit špejlí, nepřepéct, ať je vlhký...
Je fakt dobrý, já tu pohanku nakonec zdolám 😀