Vejce ušlehat s cukry do pěny, v závěru vešlehat i mléko a olej, v druhé misce smíchat mouku, ořechy, čokoládu a prdop, pak jemně vmíchat do mokré části, do košíčků (silikonové vystříkávám sprejem - vodou s olejem), péct na 180, zkusit špejlí, nepřepéct...
Začerstva byly jako z pilin, ale po rozležení v chladné místnosti se druhý den daly jíst, i když úplná hitparáda to nebyla, Fandovi chutnaly moc a mé zdravovýživové kamarádce taky 🙂
Cca 20 Tchibo košíčků, hrnek 200 ml
mouka špaldová jemně mletá - 3/4 hrnku
mouka pohanková hladká - 3/4 hrnku
mouka kukuřičná - 1/4 hrnku
vejce - 3 kusy
ořechy sekané libovolné (zde vlašáky, mandle, kokos) - 1 navršený hrnek
javorový sirup - 1/2 hrnku (snesla bych sladší, ale mám odvykačku)
vanilkový puding (Amylon) - 1 sáček
olej 1/2 hrnku
mléko ovesné (mandlové by bylo lepší, ale chronicky doma není) - 1/2 hrnku
kypřící prášek do pečiva (Amylon) - 1 balení
Vejce ušlehat s cukry do pěny, v závěru vešlehat i mléko a olej, v druhé misce smíchat mouku, ořechy, čokoládu a prdop, pak jemně vmíchat do mokré části, do košíčků (silikonové vystříkávám sprejem - vodou s olejem), péct na 180, zkusit špejlí, nepřepéct...
Začerstva byly jako z pilin, ale po rozležení v chladné místnosti se druhý den daly jíst, i když úplná hitparáda to nebyla, Fandovi chutnaly moc a mé zdravovýživové kamarádce taky 🙂