tak to jsme ráda že chutnají, mě se porpvé totálně nepovedly, že jsem je už nikdy nechtěla dělat, ale když jsme viděla jak ty nepovedené chutnají tak jsem to zkusila znova a šlo to krásně 🙂
Jaké používáte prosím mléko na vaření? Syn má alergii na bílkovinu mléčnou...
@lucindajohnova Alnatura nebo DM ovesné ći rýžové nebo domácí mandlové nebo kešu, do něčeho kokosové ( domácí či Alnatura)
Děkuji. Fanda má alergii na laktozu nebo bílkovinu?
@lucindajohnova alergii na bílkovinu...jen pro přesnost, alergie na laktózu není, je to intolerance na jiném podkladě...ale dietu držíme už přes rok a půl a žijeme 🙂 a celkem dobře 🙂
Syn má alergii skoro dva roky. ;)
Vím jaký je rozdíl mezi těmi alergiemi. Dík
@lucindajohnova tak promiň za poučování, hodně se to plete 🙂
V pohodě. Já jen abych věděla zda můžu vařit dle vašich receptů. Vypadají dobře.
SN má ještě tedy alergii na vejce :(
díky za inspiraci @whiskey007 🙂
recept:
hrnek ovesných vloček (používám bezlepkové)
hrnek ovesného mléka
1 vejce
1 banán
Vločky zalít horkým mlékem a nechat nabobtnat (aspoň 2 hodiny, jinak nebyly tak dobré), rozmixovat s vejcem a banánem, dosti pomalu smažit.
Zkoušela jsem i z jáhlových vloček, nebyly tak měkké, ale podcenila jsem délku namáčení a měla jen minibanán...takže ještě určitě vyzkouším znovu 🙂