jasně, musela jsem si jít ukrojit 🙂
Zas taková syntéza receptů a všechny suroviny nahrazeny jinými, ale chutnal celé rodině i Fandovi, měl ho k obědu 🙂
KORPUS:
Dělala jsem velký z 8 vajec, ale obecně na 1 vejce 40g mouky (půl na půl polohrubá a špaldovka), 40g sladidla (rýžový a datlový sirup), 1 lžíce oleje
plus navíc celkem 4 lžíce teplé vody, 1,5 lžíce prášku do pečiva, mleté mandle (ale ty jsem nevážila, cca 70g)
Z bílků ušlehat tuhý sníh, žloutky vyšlehat s vodou a se sirupem, pak vešlehat olej, mouku smíchat s prdopem a mandlemi, jemně vmíchat do žloutků, nakonec velmi něžně sníh, péct na 175 podle velikosti 30-45 minut?, zkusit špejlí...
Na formu 23 cm by stačil z 6 vajec.
KRÉM:
puding ze 300ml kokosového mléka a 1 vanilkového Amylonu, vychlazený vyšlehat s cca 150g změklého Alsanu (to jsem nezvážila) a trochou rýžového sirupu podle požadované sladkosti
DOKONČENÍ:
1x prokrojený a potřený krémem, na to mangovo-jablečné pyré ze syrového ovoce bez sladidla, celý potřený krémem a ozdobený strouhaným a krájeným mangem
prášku do pečiva 1,5 čajové lžičky, ne lžíce...
není moc zdravý, chtěla jsem bez mléka a cukru a aby to jedla naše zhýralá rodina zvyklá na punčáky a harlekýny 🙂
dneska mi to myslí...povrch jsem postříkala citrónovou šťávou, aby vydržel žlutý, ale stejně maličko ztmavnul...
recept bude? Prosím 😉