Jasně 🙂
Do pekáčku rajčata na čtvrtky, se vším kromě bubáků, pepř, sůl, event. provensálské koŕení, stroužek česneku v celku, pocákat olivovým olejem a balzamikem a dát péct na 200 až začnou hnědnout skupky, event. promíchat a znovu. Na plotně cibulka dožluta, orestovat bílou slovenskou papriku na kousky, vlít obsah pekáčku, rozmixovat, dochutit a na závěr dost posekané bazalky. Možno doplnit krutonky z nezávadného pečiva, smrtelník přidá i zakysanou smetanu 😀
Jak dlouho držíte? Já 5 měsíců a štve mě to spíš v hospodách, protože jim nevěřím, tak jím to, co nechci 🙂, doma jsme si celkem zvykli...
No mňaaaam, to zní skvěle, co nejdříve vyzkouším.
Malé bude 5 měsíců a držím bez BKM od jejích 2 týdnů, bez lepku a vajec měsíc a bez soji 14 dní. Ale bude tam nejspíš ještě něco, její problémy se nelepší. 16.9. jdeme konečně na Gastroenterologii a uvidí se. Já si vařím zvlášť nebo si dávám stranou před zahuštěním případně si udělám jinou variantu jídla nebo vařím manželovi a dceři na 2 dny a ten další si vařím zase sobě na 2 dny.... No za kelímek Cottage bych vraždila. Ale není to navždy, tak se to dá přežít. A doufám, že malá z toho vyroste....
@vendyzr Tak to máte ještě složitější...my vaříme dohromady, manžel chodí na obědy, tam si dá obyč a zbytek dělám buď něco, kde mléko, hovězí a sója vůbec nejsou nebo použiju ovesnou smetanu, mléko a tak...ale můžeme vejce i lepek. Chybí mi hrozně jogurty a sýr bych si taky dala, celý těhotenství jsem se těšila, jak si dám tataráka 🙂... no nic, jednou si ho dám a k němu 5 piv 😀
Vyzkousela jsem a super akorat je hodne kysela, to malymu nevadi?
A to jsem tam dala pro zjemneni smetanu na slehani.
a rajčata musí být hodně upečená, aby karamelizovala...
Dobrý den, můžu poprosit o recept? Jsem na tom stejně, kvůli berušce nemůžu bkm, soju, vejce a téměř jedu i bez lepku. Je to boj.