1 / 279
    Housky první bezmléčné
    kaca68
    autor

    Můj první pokus - housky zcela jistě bez mléka

    200g hladké mouky
    180-200 g polohrubé mouky
    250 ml vlažné vody
    2 lžíce oleje
    půl kostky droždí
    lžička cukru
    1-2 lžičky soli dle chuti

    Kvásek: rozdrobené droždí s cukrem a lžičkou mouky rozklechtat s vodou, nechat vzejít
    Těsto: do mouky vmíchat sůl, olej a vzešlý kvásek, vodou vypracovat na těsto, rukama vypracovat až je těsto pružné (min 5 minut), nechat kynout, jednou přehníst a nechat znovu vykynout
    Housky: vytvarovat cokoliv, na plech s papírem, postříkat vodou, přikrýt, nechat kynout min.20 minut
    Pečení: rozpálit troubu na 200 (min.15 minut), na dno kastrůlek s vodou, střiknout na stěny vodu, vložit plech, zavřít a po chvíli stáhnout na 180, péct dozlatova

    23. dub 2014
    kaca68
    autor

    Po několika pokusech jsem nahradila lžíci oleje sádlem a půlku vody ovesným mlékem, přidala lžičku cukru a půl lžičky soli a pečivo potírám před pečením ovesným mlékem a vynechávám stříkání vodou a kastrůlek. Jsou lepší.

    14. kvě 2014

    já dělám běžně pečivo bez mlíka, nikdo nepozná rozdíl 😀 my jsme šetřílci takže mlíko maximálně tak do kafe nebo nějakýho sladkýho pečení 😀 pečivo mlíko nevidělo 😀 a chutná stejně dobře 😉

    30. zář 2014

    Taky delam veskere pecivo bez mleka - a to u nas nikdo neni alergik (teda ja jsem, ale ne na mleko).
    Muzu se zeptat, to sadlo rozpustene nebo jen zmekle? Dekuji.

    30. zář 2014
    kaca68
    autor

    ono bez mléka být má, bohužel jsem teď proběhla obchody a je skoro ve všem, i v kváskovém chlebu ☹

    30. zář 2014

    @kaca68 ale stejně není nad domácí přeci 😉 v kupovanym pečivu je nespočet éček to mě dorazilo když jsem zjistila že v rohlíkách jicj je rovnou 6 .. domácí je rychlovka když je to z droždí .. z kvásku to trvá déle ale chuť je k nezaplacení 🙂

    30. zář 2014
    kaca68
    autor

    sádlo dávám rozpuštěné vychladlé, jako když dělám normálně kynuté těsto (dříve z másla)...z oleje mi to přišlo takové "pizza těsto" 🙂...peču teď kváskový chleba, rohlíky moc ne, spíš lenost, radši si je odpustím nebo upeču něco sladkého...

    30. zář 2014

    Vypadají báječně 🙂

    23. lis 2014