jiri_wustenrot
7. zář 2017
153 

Jak nejlépe připravit děti do života?

Téměř 90 % všech rodičů přemýšlí, jak správně zajistit své děti a nepustit je do samostatného života s prázdnou, tento fakt vyplývá z průzkumu finanční skupiny Wüstenrot. Na trhu existuje celá řada spořicích produktů. Rodiče se často přiklání k bezpečným způsobům dodávajícím jistotu, a právě proto má největší oblibu stavební spoření. Pokud přemýšlíte, jaký z produktů bude pro vaše děti nejlepší, vyzkoušet můžete atraktivní tarify Kamarád+ či Kamarád od stavební spořitelny Wüstenrot.   Novinkou je zvýšení věkové hranice z 18 na 24 let.

Stavební spoření se dlouhodobě řadí k ideální a především stabilní formě, jak dětem zhodnotit vkládané finanční prostředky. Zahrnuje fázi spoření a v případě potřeby je možné získat i výhodný úvěr na bytové potřeby. Využívá se nejen jako produkt spořicí, ale i úvěrový a dětem výrazně ulehčuje start do života. Potvrzují to i výsledky nedávného průzkumu finanční skupiny Wüstenrot. „Nejčastěji stavební spoření využívají rodiče pro zajištění dětí do budoucna. Jedná se však o produkt, který je podporován státem, má široké spektrum využití, a proto jej lze využít v každém věku,“ doporučuje Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů Wüstenrot.

Atraktivní tarify stavební spořitelny Wüstenrot

Stavební spořitelna Wüstenrot nabízí stavební spoření pro děti ve dvou tarifech: Kamarád a Kamarád+. Spoření se liší pouze ve výši cílové částky. Uzavření smlouvy je bez poplatku, díky kterému ušetříte až 3 000 korun. Od března se navíc věková hranice posunula z 18 na 24 let. Tento krok dělá ze stavebního spoření pro děti, s přihlédnutím k atraktivnímu úročení, ještě zajímavější.

Po skončení smlouvy můžete dále spořit, peníze vybrat nebo si vzít úvěr

Pokud se blíží konec smlouvy u vašeho stavebního spoření, nemusíte se bát. „Stavební spoření se sjednává zpravidla na 6 let a zaručuje vám přiznání státní podpory. Pokud po uplynutí této doby peníze nutně nepotřebujete, stavebko vypovídat nemusíte, je jen na vás jak s ním naložíte. Státní podporu získáváte i nadále. Výhodou je, že již nejste vázaní dobou, po kterou musíte spořit a částku tak můžete kdykoli vybrat,“ potvrzuje Klos.

Naspořené peníze v rámci stavebního spoření můžete samozřejmě vybrat ihned. Je však nutné celou smlouvu vypovědět a peníze vybrat všechny. Na úvěr pak již nemáte nárok a vybrané peníze můžete použít i na nebytové účely.

V případě, že si zvolíte variantu poslední, využít můžete dvou úvěrů: překlenovací úvěr neboli meziúvěr a řádný úvěr ze stavebního spoření. Na řádný úvěr máte nárok v případě, že jste spořili po dobu minimálně dvou let, disponujete alespoň 40 % cílové částky a zároveň jste dosáhli požadovaného ohodnocovacího čísla, které stanovuje spořitelna. Překlenovací úvěr pak slouží žadatelům, kteří potřebují peníze okamžitě a na řádný úvěr ještě nemají nárok. Úvěry ze stavebního spoření se nejčastěji používají na rekonstrukci či modernizaci nemovitostí, kde se výše investice pohybuje ve stovkách tisíc korun. U úvěru je následně důležité doložit, že finanční prostředky byly opravdu využity na bytové potřeby.

Začni psát komentář...

Odešli