Pekla jsem v září dceři. Odkazy musím najít.
https://zorka.estranky.cz/clanky/recepty/piskot... - korpus podle Katky, dělala jsem jeden a půl dávky na dort. formu 26 cm
Krém jsem taky dala jeden a půl dávky
A není tam cítit nějaká příchuť po té barvě?
Barvivo jsem použila tohle https://www.nuspring.cz/p/potravinarske-barvivo...
To těsto jsem dělala 3 vejce, 180 g cukru, 180 g oleje, 200 ml mléka, 320 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Na jedno patro třetinu tehle směsi. (Bílky vyšlehat zvlášť).
Krém 4 mascarpone, 1 tvaroh, 1 smetana, 200 g cukru.
@malytlustyhroch gelové Winton. Stačí malinko a barví skvěle a bez chuti
@jenie jaj, tohle je silně indivindi podle trouby. Myslím, že to bylo 25 minut. A vyplácí se mi péct raději déle na menší teplotu (klidně 150), on se pak tolik nevyboulí a tyhle jednotlivé placky měly ty okraje bohužel dost slaboučké.
Ke krému - asi bych přidala jednu smetanu a jedno mascarpone ještě. Když mrkneš na ty fotky, tak je vidět, že tam toho krému není mezi patry moc. Ale byl i tak obrovský (jakože vysoký). Ale používala jsem krém i na pomazání kolem, není tam žádná potahovka.
@jenie dort v lednu, takže mražené ovoce. Maliny dávám mnohem raději - chutnají lépe, než jahody. A dělám to, že je do toho krému rozprostřu, aby mi nenavyšovaly výšku - jakoby je roztrhnu a rozplácnu. Ale šetři s nimi, není to na tom řezu hezké u tohohle duhového dortu, radši bych je dala nahoru, kdyby dcera nechtěla duhový dort. Měla nahoře lentilkovou duhu.
Dělala jsem. Těsto normální na dort, najdu recept. Krém z mascarpone, šlehačky a tvarohu. Potravinářská barviva. Dala bych tam příště jen víc krému mezi patra, aby to lépe vyniklo.