jana_bitalova
24. čer 2022
2244 

Recept na jednoduchou hrnkovou bublaninu, kterou máte za chvilku hotovou

Bublanina je ideální letní dezert. Je lehká, šťavnatá po ovoci a navíc naprosto snadná na přípravu – zvlášť když máte recept na hrnkovou bublaninu.

Recept na hrnkovou bublaninu.

Recept na rychlou hrnkovou bublaninu je snadný. A výsledek úžasný.


Jakmile nám na chalupě začnou dozrávat třešně, jahody a rybíz, je potřeba jednat rychle. Něco zamrazíme, hodně toho sníme a marmeládu vykouzlíme. Část červených plodů také vždy padne do bublaniny. Tu má ráda i naše sedmiletá Emily, která jinak vyznává pouze moučníky, kde je pořádná dávka čokolády nebo aspoň kakaa.

Když si přivezeme „bio bedýnku“ domů, nevydrží v lednici moc dlouho, a tak většinou už po cestě domů objednávám vše potřebné k pečení, tedy pokud doma nemám zásoby. On-line nákupy mi ulehčují život, v tomto případě většinou Košík.cz.

Co na hrnkovou bublaninu potřebujete?

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátový, třeba Dr. Oetker)
  • špetku soli
  • máslo a strouhanku na vymazání a vysypání plechu
  • jahody, třešně, rybíz nebo klidně všechno dohromady 🙂
    • Třešně mohou být vypeckované, záleží na vašich preferencích.
  • moučkový cukr na posypání

Recept na hrnkovou bublaninu.

Bude chutnat celé rodině!

Jak na to?

1. Nastavte troubu na 180 °C.

2. Máslem vymažte a strouhankou vysypte plech.

2. Bublanina je opravdu snadná, stačí všechny ingredience dobře promíchat, až vznikne hladké těsto. S pomocí robota je to samozřejmě absolutní brnkačka, ale jde to i ručně.

3. Těsto vylijte na plech a stěrkou ho rozprostřete, aby bylo rovnoměrné.

Tip: Pokud chcete mít bublaninu vyšší, použijte menší pekáček. Já ji peču hodně nízkou a plnou ovoce, protože tak má u nás doma větší úspěch 🙂

4. Na těsto pokládejte ovoce – ať už pěkně do řad, nebo jak vám zrovna přijde pod ruku. Tahle fáze je parádní zábavou pro děti.

5. Dejte péct do předehřáté trouby, a to cca na půl hodiny (sledujte těsto – když je pěkně zlaté, máte hotovo).


S peckami, nebo bez pecek?

Na závěr si dovolím „kontroverzní“ otázku: Vypeckovávat do bublaniny třešně, nebo ne? 🙂 Za mě jednoznačně ano, při představě, že omylem kousnu do pecky, mi jde mráz po zádech. Ale někomu to nevadí. Jak to máte vy?

24. čer 2022

Hned včera jsem ji upekla s jahodami. A chutná skvěle 😊

25. čer 2022

Já jsem tedy vždy vypeckovala a vůbec mě nenapadlo, že to někdo nedělá, ale takhle jsem si jednou na návštěvě zlomila zub (jo, zuby mám na prd..), protože jsem kousla přesně do té pecky..🤦 jinak recept dělám stejný, klasická hrnková buchta na sto způsobů 😁

25. čer 2022

@elledh Au! To muselo být hodně nepříjemné ☹

29. čer 2022

@klara319 To jsem moc ráda, že chutnala 🙂 Mám tenhle recept ráda, protože je snadný, rychlý a dobrý 🙂

29. čer 2022

Skvělá, díky

19. črc 2022

Začni psát komentář...

Odešli