289 / 293
    Výborná celozrnná bublanina s jablkovou pokrývkou

    Mohu poprosit recept? Děkuji ☺

    3. lis 2018
    jana974
    autor

    @wampzee
    250 g hnědého cukru (dávám i míň, kolem 200 g)
    300 g polohrubé mouky (dala jsem celozrnnou )
    4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
    1/2 prášku do pečiva
    8 lžic vody
    8 lžic oleje

    Asi tak 4-5 Jablka najemno nakrájená smíchaná s trochou moučkového cukru, skořice a dala jsem kapku rumu.

    Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.

    Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, může být samozřejmě i pečící papír.

    Pak dáme tak na 5 minut péct do předehřáté trouby 180st. , vyndáme a poklademe celý povrch jablečnou směsí (může se dát samozřejmě na buchtu hned, ale pak vám jablko spadne do buchty a nevydrží na povrchu), dále zandáme zpět do trouby a pečeme při těch 180st do upečení, cca 20-30minut.

    3. lis 2018