Recept pro domácí pekárnu : 500-550 g hladké mouky, může být i celozrnná . Těsto nesmí lepit 180 ml vlažné vody 30 ml oleje 30 g droždí 25 g cukru 2 vejce (130 g) 10 g soli
těsto nám zpracuje pekárna. Pozor aby těsto nelepilo, kdyžtak přidáme ještě mouku. Nakynuté rozdělíme na 12 dílků, umotáme pěkně hladké bulky, trochu zmáčkneme a dáme na pečící papír v dostatečné vzdálenosti (nakynou) , necháme ještě hodinku přikryté kynout, pak potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme péct - horkovzduch 200st. tak 10-15minut, sledujeme.
Recept pro domácí pekárnu :
500-550 g hladké mouky, může být i celozrnná . Těsto nesmí lepit
180 ml vlažné vody
30 ml oleje
30 g droždí
25 g cukru
2 vejce (130 g)
10 g soli
těsto nám zpracuje pekárna. Pozor aby těsto nelepilo, kdyžtak přidáme ještě mouku.
Nakynuté rozdělíme na 12 dílků, umotáme pěkně hladké bulky, trochu zmáčkneme a dáme na pečící papír v dostatečné vzdálenosti (nakynou) , necháme ještě hodinku přikryté kynout, pak potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme péct - horkovzduch 200st. tak 10-15minut, sledujeme.