2 šálky polohrubé mouky 2 vejce 50 g másla 50 ml vody 2 lžíce kr. cukru 1/2 lžičky soli 1 bal. vanilkového cukru Vypracujeme těsto, necháme 30min odpočinout, vyválíme na plát, poklademe jablky smíchanými s cukrem a skořicí, smotáme do štrúdlu , na povrchu propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 190st. dozlatova.
2 šálky polohrubé mouky
2 vejce
50 g másla
50 ml vody
2 lžíce kr. cukru
1/2 lžičky soli
1 bal. vanilkového cukru
Vypracujeme těsto, necháme 30min odpočinout, vyválíme na plát, poklademe jablky smíchanými s cukrem a skořicí, smotáme do štrúdlu , na povrchu propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 190st. dozlatova.