250ml mléka 1 vejce 1/2 čerstvého droždí 3 lžíce olivového oleje lžička soli lžička cukru 500 g špaldové celozrnné mouky (nebo 300 špaldové, 200 hl.pšeničné, pokud je chcete mít nadýchané) spousta semínek. Vše zpracujeme v těsto, tak aby se nelepilo (případně přidáme krapet mouky) dáme do tepla nakynout tak cca 1hod. Pak uplácáme bagety nebo housky apod a necháme na plechu ještě dokynout. Postříkáme vodou, nalepíme semínka, trochu je přitlačíme do těsta,aby nespadly během pečení a upečeme při 200st. tak 20minut. Hlídáme.
250ml mléka
1 vejce
1/2 čerstvého droždí
3 lžíce olivového oleje
lžička soli
lžička cukru
500 g špaldové celozrnné mouky (nebo 300 špaldové, 200 hl.pšeničné, pokud je chcete mít nadýchané)
spousta semínek.
Vše zpracujeme v těsto, tak aby se nelepilo (případně přidáme krapet mouky)
dáme do tepla nakynout tak cca 1hod.
Pak uplácáme bagety nebo housky apod a necháme na plechu ještě dokynout. Postříkáme vodou, nalepíme semínka, trochu je přitlačíme do těsta,aby nespadly během pečení a upečeme při 200st. tak 20minut. Hlídáme.