180 g hladké špaldové mouky 100 g bramborového škrobu (nebo kukuřičného škrobu) 1/2 lžičky prášku do pečiva 170 g změklého másla 10 g kakaa 50 g tmavé čokolády nakrájené nadrobno 75 g moučkového cukru 1 lžíce mléka Sypké suroviny smícháme v míse. Změklé máslo zapracujeme do směsi. Při hnětení těsta přidáme lžíci mléka. Troubu předehřejeme na 180°C. 2 plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta odtrháváme kousky, které mezi dlaněmi vytvarujeme do kuličky. Kulička by neměla být v průměru širší než 3 cm. Poté kuličku zploštíme mezi dlaněmi na tloušťku cca 1 cm. Placičky pokládáme na plechy. Pečeme 23-25 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
180 g hladké špaldové mouky
100 g bramborového škrobu (nebo kukuřičného škrobu)
1/2 lžičky prášku do pečiva
170 g změklého másla
10 g kakaa
50 g tmavé čokolády nakrájené nadrobno
75 g moučkového cukru
1 lžíce mléka
Sypké suroviny smícháme v míse. Změklé máslo zapracujeme do směsi. Při hnětení těsta přidáme lžíci mléka.
Troubu předehřejeme na 180°C. 2 plechy vyložíme pečícím papírem.
Z těsta odtrháváme kousky, které mezi dlaněmi vytvarujeme do kuličky. Kulička by neměla být v průměru širší než 3 cm. Poté kuličku zploštíme mezi dlaněmi na tloušťku cca 1 cm. Placičky pokládáme na plechy.
Pečeme 23-25 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.