Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s Mascarpone Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou. Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů. Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta; vrch potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem. Necháme přes noc uležet v ledničce.
recept :
500g Mascarpone
20 ml Amaretto
100ml višňové šťávy (nemusí být)
200g cukr moučka
1 šálek kávy
cukrářské piškoty nebo normální
3 žloutky
Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s Mascarpone
Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou. Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů. Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta; vrch potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem.
Necháme přes noc uležet v ledničce.