vypadá úžasně, mohu poprosit o recept? děkuji
Recept mám stále stejný , jen měním ingredience.
Dělám většinou od oka:
50g žitného kvásku, přidám 150g žitné mouky a 150ml vody , zamíchám a nechám do druhého dne rozkvasit.
Další den přidám cca 500g mouky (dávám půl napůl žitnou se špaldovou), 250-300ml vody, aby bylo těsto nelepivé, 12g soli, drcený kmín /většinou římský/ a já dávám ještě spoustu semínek /jedno jaké/
Zpracováváme těsto, podsypáváme , uděláme kuličku do mísy, zakryjeme igelitem a dáme na teplé místo na 2h.
Ošatku vysypu škrobem, vezmeme nakynuté těsto, hodně ho vytaháváme, propracováváme, uděláme pěkný pecen a šup do ošatky, posypat moukou a znovu na 1,5h do igelitu
Rozpálit troubu na 250st., chléb vyklopit na peč.papír na rozpálený plech, oprášíme mouku z chleba, nařežu a šup do trouby. Můžeme zapařit troubu vodou, po 10min snížíme teplotu na 180-200st a dopékáme a hlídáme kůrku.
Vyndáme na mřížku,postříkáme trochou vody a nekrájet teplý !!
@manma
juuu ten je krásny - nádherný ♥