165 / 293
    Citronová bábovka s rozinkami. Špaldovo pšeničná. Politá citronovou glazurou.
    jana974
    autor

    Recept:
    350g hl. mouky (dala jsem 250g špaldové a 100g pšeničné celozrnné)
    2 lžičky kypř.prášku
    1 celé máslo /nechat změknout/
    250g třtinového cukru /nebo bílého jak kdo má rád/
    4 celá vejce
    lžička vanilkového extraktu
    250g zakysané smetany
    2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    Poleva/glazura/
    Štáva z citronu a moučkový cukr. Umíchat a nalít na vychladlou bábovku.
    V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli.
    V jiné míse při vysoké rychlosti utřete máslo a cukry do pěny. Zašlehejte vejce jedno po druhém, pak vanilku. Za pomalejšího šlehání přidejte moučnou směs ve třech dávkách, mezi nimi přidejte vždy polovinu zakysanky.
    citronovou kůru promíchejte s 1 lžičkou mouky. Pak je zlehka vmíchejte do těsta. Těsto dejte do vymazané bábovkové formy a pečte 60–70 minut při 175st.
    Bábovku nechte 20 minut chladnout a pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
    Utřete přísady na polevu (měla by být řídká tak, aby stékala ze lžíce) a pokapejte jí bábovku.
    Dobrou chuť.

    7. bře 2015