156 / 293
    Špaldový celozrnný kynutý koláč bez kynutí s pudinkovo tvarohovou nádivkou.

    Tak ten je...jsem zamilovaná

    7. únor 2015
    jana974
    autor

    @germaine Káťo, to je láska na chvilku 😀

    7. únor 2015

    Můžu poprosit o recept? Díky. ..vypadá úžasně🙂

    7. únor 2015

    @jana974 Jani, pět minut by mi u něj stačilo 😀

    7. únor 2015

    Také poprosim recept 😅

    7. únor 2015
    jana974
    autor

    Zítra dodám recept. Dnes už mi padají oči, měla jsem náročnej den . 🙂

    7. únor 2015
    jana974
    autor

    @germaine jo jo, vidíš a já to vůbec nemusím . Ale ráda to peču.

    7. únor 2015
    Komentář byl odstraněný
    jana974
    autor

    @delfi75
    @sal80
    Slíbený recept.:
    těsto: 500g mouky /třeba 100g pšeničné a 400g špaldové/
    1vanilk.pudink/prášek/
    50g moučk.cukru
    3 žloutky
    250ml mléka
    150ml oleje
    3/4 kostky droždí.
    špetka soli
    Vše mi smíchala pekárna (můžete i ručně) , vyndala jsem na vál, nechala 10min.odpočinout, pak vyválela placky na 2 plechy.

    Náplň: 1 tvaroh (může být i ve vaničce), 1 cukr vanilka, 150g másla, 1/4 l mléka, 1 pudink vanilka, pár kapek citronu /dělala jsem z dvojité dávky na dva plechy/

    Uvaříme z mléka pudink, ochutíme vanilkovým cukrem, máme-li rádi sladké, můžeme přidat i další cukr dle chuti. Necháme částečně vychladnout a pak do něj zašleháme měkké máslo a tvaroh, případně dochutíme citronovou šťávou.

    Nandáme na těsto , dozdobíme dle libosti a dáme péct na 180st cca 20minut. Sledujeme. Ještě horké jsem potřela a pokapala máslem s kapkou rumu.

    8. únor 2015

    Děkuji 🙂

    8. únor 2015