142 / 293
    A tady už zakrojený. Chutná a voní výborně.
    jana974
    autor

    recept na škvarkový chléb:
    na rozkvašení potřebného množství kvásku budeme potřebovat
    • 50g kvásku
    •150g žitná mouka
    •150g (ml) voda
    Nechat rozkvasit 12h.

    dále
    •500g pšeničná hladká mouka chlebová
    •250-300g (ml) vody
    •12-20g soli
    •kmín celý
    •¨škvarky pokrájené nadrobno

    Udělat bochník, hodně se s ním pomazlit, překládat, usadit do ošatky na 2hodinky do teplíčka , pak vyklopit na rozpálený plech a upéct v zapařené troubě na max.výkon 10minut, pak snížit na 200st a péct do upečení. Nakonec nechat odpočívat na mřížce a postříkat vodou. Výborný.

    21. led 2015