Recept: asi 300g kvásku(2 pl kvásku z lednice,140 žitná mouka a 160ml voda - nechat 12 hod), pak přidat 250 ml kyšky, 100 ml vody, 100g žitné chlebové mouky, 400g hladké pšeničné mouky 3 lžičky soli, lžička třtinového cukru kmín
Hustotu těsta upravíme moukou či vodou. pekárna zpracovala a já jen zpracovala a ihned stočila do ošatky vysypané solamylem. Nechám nakynout a upéct na 250st. 15minut a dále na 200st asi 30minut. Po vytažení hned postříkáme vodou a necháme vychladnout na mřížce.
Recept:
asi 300g kvásku(2 pl kvásku z lednice,140 žitná mouka a 160ml voda - nechat 12 hod),
pak přidat 250 ml kyšky,
100 ml vody,
100g žitné chlebové mouky,
400g hladké pšeničné mouky
3 lžičky soli,
lžička třtinového cukru
kmín
Hustotu těsta upravíme moukou či vodou. pekárna zpracovala a já jen zpracovala a ihned stočila do ošatky vysypané solamylem. Nechám nakynout a upéct na 250st. 15minut a dále na 200st asi 30minut. Po vytažení hned postříkáme vodou a necháme vychladnout na mřížce.