Necháme přes noc rozkvasit 450g žitné mouky, 450ml vody a 50g kvásku Vznikne nám 900 g žitného kvásku, přidáme 300 g pšeničné chleb.mouky, 12g soli, kmín, semínka (slunečnicová, lněná apod) a cca 50ml vody
Zpracováváme a překládáme bochník který necháme další 1,5-2 h nakynout v ošatce, pak vyklopíme na vyhřátý plech a upečeme.
Necháme přes noc rozkvasit 450g žitné mouky, 450ml vody a 50g kvásku
Vznikne nám 900 g žitného kvásku, přidáme 300 g pšeničné chleb.mouky,
12g soli, kmín, semínka (slunečnicová, lněná apod) a cca 50ml vody
Zpracováváme a překládáme bochník který necháme další 1,5-2 h nakynout v ošatce, pak vyklopíme na vyhřátý plech a upečeme.