Na těsto: 300 g špaldové mouky 50 g třtinového cukru 50 g kvalitního kakaa, 1 prášek do pečiva 120 g Hery 1 vejce
Na náplň: 2 tvarohy 2 vejce 200 ml. mléka na oslazení med nebo datlový sirup (co kdo má) 1 vanilkový cukr
Nahoru na posypání: 6 nahrubo nastrouhaných jablek 1 skořice trochu rumu rozinky nebo ořechy kdo má rád sladké tak ještě cukr nebo med
Smícháme všechny sypké přísady (mouka, prášek do pečiva, cukr, kakao), přidáme nadrobno pokrájenou Heru (trochu povolenou, ne tuhou z lednice) a 1 vejce. Promneme hmotu mezi prsty jako když děláme žmolenku a to tak, aby se i Hera téměř zapracovala. Vsypeme do pekáče velikosti 30x40 cm vyloženého papírem na pečení .
V míse vedle si ušleháme 2 tvarohy s mlékem, medem, vanilkovým cukrem a 2 vejci (spíše aby byla směs řidší). Nalijeme opatrně na těsto.
Smícháme nahrubo nastrouhaná jablka se skořicí , rozinkami a na chuť přilijeme trochu rumu.
Pečeme při 180 °C cca 20-30 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme. Může se zprvu trochu drolit, ale druhý den už je parádní.
Na těsto:
300 g špaldové mouky
50 g třtinového cukru
50 g kvalitního kakaa,
1 prášek do pečiva
120 g Hery
1 vejce
Na náplň:
2 tvarohy
2 vejce
200 ml. mléka
na oslazení med nebo datlový sirup (co kdo má)
1 vanilkový cukr
Nahoru na posypání:
6 nahrubo nastrouhaných jablek
1 skořice
trochu rumu
rozinky nebo ořechy
kdo má rád sladké tak ještě cukr nebo med
Smícháme všechny sypké přísady (mouka, prášek do pečiva, cukr, kakao), přidáme nadrobno pokrájenou Heru (trochu povolenou, ne tuhou z lednice) a 1 vejce. Promneme hmotu mezi prsty jako když děláme žmolenku a to tak, aby se i Hera téměř zapracovala. Vsypeme do pekáče velikosti 30x40 cm vyloženého papírem na pečení .
V míse vedle si ušleháme 2 tvarohy s mlékem, medem, vanilkovým cukrem a 2 vejci (spíše aby byla směs řidší). Nalijeme opatrně na těsto.
Smícháme nahrubo nastrouhaná jablka se skořicí , rozinkami a na chuť přilijeme trochu rumu.
Pečeme při 180 °C cca 20-30 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
Může se zprvu trochu drolit, ale druhý den už je parádní.