41 / 293
    Dnešní houskobraní :-) špaldovo žitné se slunečnicovými semínky.

    jsou kváskové nebo z droždí?

    23. črc 2014
    jana974
    autor

    @andos ze sušeného droždí

    23. črc 2014
    1. říj 2014

    Chtela bych upect podobne jako kaiserky a co sem zkousela byly spis buchtove nez rohlikove.

    1. říj 2014
    jana974
    autor

    @vanocni_stromecek

    250 ml vlažné vody nebo mléka
    3 lžíce rozpuštěného másla
    500 g mouky/250 špaldové a 250 žitné
    Lžíce cukru
    Lžíce soli
    balíček instantního droždí nebo půlka čerstvého
    semínka sůl mák

    Nechat vykynout v pekárně, udělat housky , nechat znovu vykynout a pak upéct v troubě na 200st cca 20min, ale sledovat.
    Před tím než dám do trouby ještě popráším vodou a ozdobím.

    1. říj 2014
    jana974
    autor

    @vanocni_stromecek Ono se to často stává, ta špaldová mouka a žitná má svojí specifickou chuť takže nikdy nebudou chutnat jako bílé housky. Ale jako buchta by také neměly být.

    1. říj 2014

    @jana974 A ta spaldova ma byt hladka, ci jina?

    1. říj 2014

    @jana974 jo a jeste...pekarnu nemam...tak jak dlouho nechat kynout? a je lepsi mliko nebo voda?

    1. říj 2014
    jana974
    autor

    @vanocni_stromecek může být klidně hladká. Kynout bych nechala tak 1,5h v teple. Nevím co je lepší, já dala mléko a byly dobré.

    1. říj 2014

    už zadělávám těsto, snad se také povedou, jako vám

    24. led 2015
    jana974
    autor

    @kimby Super, tak ať se povedou 🙂

    24. led 2015