34 / 293
    Kynutý pšenično špaldový cop se sušenými švestkami a mandlemi. Stejné těsto jako na klasickou vánočku, jen jsem dala část špaldové mouky.

    mnam, muzu poprosit recept?

    20. říj 2014
    jana974
    autor

    @kokoska1408 klasická vánočka:
    600g hladké mouky
    140g cukru
    1/4 l mléka
    30g droždí
    2 vejce /jedno na potření/
    120g hery
    hrst rozinek, sušených švestek apod /namočit do rumu/
    lžička soli
    sekané mandle
    špetka mušk.květu
    trochu citr.kůry

    Těsto dělám v pekárně, pak jen umotám cop, vánočku nebo bochánky, nechám tak 2h dokynout, potřu vejcem a šup do vyhřáté trouby. 160st asi tak 45min,, ale sleduji.

    Někdy nahrazuji polovinu pšeničné mouky moukou špaldovou, cukr může být třtinový. Je to zdravější varianta.

    20. říj 2014