můžu poprosit o recept?Děkují
@kooblich
Je psáno rychlovka , ale musíte mít přes noc rozkvašený kvásek 😀
50g žitného kvásku, přidám 150g žitné mouky a 150ml vody , zamíchám a nechám do druhého dne rozkvasit.
Další den přidám cca 500g mouky (dávám půl napůl třeba pšeničná se špaldovou), 250-300ml vody, aby bylo těsto nelepivé, 12g soli, drcený kmín
Zpracováváme těsto, podsypáváme , uděláme kuličku do mísy, zakryjeme igelitem a dáme na teplé místo na 2h.
Ošatku vysypu škrobem, vezmeme nakynuté těsto, hodně ho vytaháváme, propracováváme, uděláme pěkný pecen a šup do ošatky, posypat moukou a znovu na 1,5h do igelitu
Rozpálit troubu na 250st., chléb vyklopit na peč.papír na rozpálený plech, oprášíme mouku z chleba, nařežu a šup do trouby. Můžeme zapařit troubu vodou, po 10min snížíme teplotu na 180-200st a dopékáme a hlídáme kůrku.
Vyndáme na mřížku,postříkáme trochou vody a nekrájet teplý !!
Dobry den, konecne jsem vas zase nasla🙂)).Pred casem mi manzel koupil(hodne jsem o osatkach mluvila)osatku na peceni chleba.Ale ja jsme zapomnela u koho jsem to videla tolik domacich chlebu.Recept jsem si opsala, dekuji🙂).Ale muzu mit jeste dotaz?Nejak mi neni jasny ten kvasek.To si vyrabite sama nebo ho nekde kupujete?Ja jsem se docetla, ze se da snad nejak do foroty delat doma, ale vubec jsem nepobrala jak.A kdybych ho chtela koupit, kde se vlastne takovy kvasek kupuje?🙂Pripadam si jak z jineho sveta.Jak ten chleba posypavate moukou pri kynuti, to tou psenicnou nejspis, ze?A jeste pri samotnem peceni....do chleba se predpokladam nepicha spejli:D, to odhadujete propecenost podle ztmavnuti kurky?Aby se nestalo, ze ho nedopecu.Mnohokrat dekuji za pripadnou odpoved Andy
@andysebesta spoustu dotazů mám zodpovězených pod jiným chlebem , je to obrázek v tomto albu č.5 , jsou tam i odkazy na výrobu kvásku, na kváskovou mapu , někdy ho prodávají i v pekárnách, ale u nás třeba ne. A ještě je tam ukázka z youtubka na chleba polopatě 🙂 Tak zkuste juknout a uvidíte 🙂
Vypadá úžasně!