277 / 277
    Úžasný holandský řízek
    jana974
    autor

    recept:
    500 g mletého vepř. masa ( třeba bůčku ),
    1 kelímek smetany,
    200 g Eidamu,
    sůl, pepř,
    strouhanka a vejce na obalování (nemusí být)

    Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ).
    Druhý den slejeme ( většinou se nám z velké části vpila do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve vajíčku a strouhance.

    Pečeme na rozpálém oleji pozvolna do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk. Může se dát i na pečící papír do trouby, též jsem jedou zkoušela , byly bez omastku.

    3. lis 2018