178 / 277
    Kynuté lívanečky, přeliv z jahod s chia semínky a javorovým sirupem.
    jana974
    autor

    Lívanečky: recept je pro 5ti člennou rodinu, tak si ho kdyžtak poměrem upravte.
    •700 ml mléka
    •400 g polohrubé mouky(dávám špaldovou celozrnnou)
    •2 vejce
    •20 g droždí
    •40 g cukru
    •špetku soli
    Něco na dozdobení, na ochucení co kdo má rád

    Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.

    prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).

    Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte.

    7. čer 2015