1 / 1

    Jezisek

    12. lis 2021

    Chtěla jsem se jim vyhnout, ale nějak mi to nevyšlo 😄 Výsledek je, že máme Ježíška, který vypadá jako Santa 😄

    12. lis 2021
    Autor komentář smazal

    Snesu soby, snesu jeleny a snesu Santu jenom na naší vánoční mašince na balkoně. Jinak samozřejmě ježí Ježíšek

    12. lis 2021

    @jaja01k Mame to stejně 👍😅

    12. lis 2021

    Ježíšek...Santu mají jinde 😅 ale spíš to hrajeme na kouzlo Vánoc. Už se začíná docela dost vyptávat a nechci mu lhát a vykládat, že miminko s batohem běhá o Vánocích z okna do okna! Tak si Ježíška totiž představuje. Má rád Harryho Pottera, takže kouzla zná a vysvětlení vzal. Že já taky nevím, jak to funguje a že prostě věřím, že se dárky nějaký kouzlem od Ježíška objeví pod naším stromečkem. Santu doma nemáme na ničem.

    12. lis 2021

    100% Ježíšek

    12. lis 2021

    My máme Ježíška, ale Santa je dle mě promyšlenějši a snáze uvěřitelnější.. V podstatě je mi jedno co spíše mi jde o kouzlo Vánoc o tu atmosféru.. Děti vždy nechají pro ježíška občerstvení,protože musí být unavený po té cestě a taky hladový…

    12. lis 2021

    Jezisej6

    12. lis 2021

    Jezisek❤️❤️

    12. lis 2021

    Ježíšek (a upřímně nesnáším výraz, že “naježil Ježíšek”). Ježíšek prostě není ježek a nemá bodliny ani se neumí naježit ve smyslu naštvat, Ježíšek je prostě ze své podstaty nejvíc dobrotivý a laskavý a proto u nás dárky nosí pod stromeček, nikoliv ježí.

    12. lis 2021

    Vzhledem k tomu, že Santa je prakticky Mikuláš, tak obojí 😊

    12. lis 2021

    Nejdůležitější je pro mě spokojenost dětí ať to mají jako to mají.
    Jedeme samozřejmě Ježíška ale myslím že podoba je pro syna spíše jako Santa.
    Upřímně mi vadí když čtu (není to tento případ) kritiku na to že někdo Santu ano a že jedině Ježíšek. Žij a nechej žít ať se Santou nebo Ježíškem 💙

    12. lis 2021

    U nás doma nosí dárky Ježíšek. Tak je vyobrazen v knížkách a tak se na něj chodíme dívat do místního betléma. Malé miminko. Takhle to zatím dcera vnímá.

    Santu zatím s úspěchem bojkotuji. Nekupuji ani balící papír s ním, ani žádné dekorace. Jediné místo, kde se s ním dcera může setkat, je TV, tomu už tolik zabránit nejde.

    Když se mě loni ptala na tu visící podobiznu Santy na žebříku, kterou měli sousedi u vchodových dveří, vysvětlila jsem jí to přiměřeně věku, ale abych jí nemotala hlavu.

    12. lis 2021

    Ježíšek, ale byli jsme na Vánoce v Kanadě, tak ani se Samtou nemám problém. Pro děti je takový víc reálný. Ale dopis píšeme Jeziskovi a dárky nám nosí Ježíšek😊

    12. lis 2021

    Ježíšek ❤️

    12. lis 2021

    Ježíšek 😇❤️

    12. lis 2021

    Ježíšek, ale když je někde obrázek santy, mu taky říkám kvůli synovi Ježíšek.. Aby v tom zatím neměl zmatek

    12. lis 2021

    Snazim se o jeziska, ale syn si ted hrozne oblibil filmy se santou a ja se mu snazim vysvetlovat ze u nas mame jeziska jak to jen jde. Skoda ze peknych filmu o jeziskovi neni :-/

    12. lis 2021

    Nemáme ani Santu a ani Ježíška, ale sympatičtější mi je Santa. Nejsem věřící, Vánoce jsou pro mě tedy spojené s narozením Krista pouze teoreticky. Pro malé prcky, pokud bych chtěla, aby věřili na to, že jim dárky nosí kouzelná bytost, mi přijde lépe uchopitelný Santa se soby, sáněmi a elfí dílnou, než abstraktní Ježíšek.

    12. lis 2021

    Ježíšek, ale dětem se začíná líbit Santa😁

    12. lis 2021

    Ježíšek 🙂

    12. lis 2021

    Dárky nám nosí Ježíšek, ale ne všechny. Protože mu po narození lidi nosili dárky, aby mu udělali radost, dělá radost i on nám a radost si děláme i my navzájem. Takže holky od malička pomáhají s dárky pro babičky apod. 🙂

    12. lis 2021

    U nás Ježíšek. A mám to stejně jako @daisymaminka - vyhýbám se dekoracím a balícímu papíru se Santou. Televizi nemáme, takže odsud "nic nehrozí". Ale se Santou se během vánočního období hojně setkáváme různě po městě. Bereme ho jako jeden ze symbolů Vánoc, který my osobně nevyhledáváme, ale prostě k nim taky patří, i když jde mimo nás. Stejně jako třeba ti sobi... U nás prostě vládnou hvězdy, vločky, zvonečky apod. A ten Ježíšek, který proletí, ale uvidět se nenechá.

    12. lis 2021

    U nás ani jeden..rozhodli jsme se mu od mala říkat pravdu, tzn. že si dáváme dárky všichni navzájem, protože se máme rádi.

    12. lis 2021

    Ježíšek❤️

    12. lis 2021

    Ježíšek

    12. lis 2021

    Samozřejmě Ježíšek ❤️ Ale děti ví i o Santovi, že někde naděluje dárky on, jinde zase děda Mráz. A u nás prostě chodí Ježíšek

    12. lis 2021

    Já budu jedina proti proudu, ale u nás Santa. Nejsem žádný USA provokatér tedy. Ale když jsem začala o Ježíškovi, tak po dvou větách nemám k tomu moc co říct. Nejsme křesťané, takže té omáčky kolem toho moc nevymyslim. Kdežto o santovi (elfové, soby, sane, dílna, atd.) dokážu mluvit dlouho a dceru to moc baví. Má i nějaké santovske knížky, časem filmy. Mluvíme i o Ježíškovi, že nevíme, kdo vlastně ty dárky nosí, že každý veri na něco jiného, já třeba na Santu. Zatím tomu moc nerozumí, má tři roky. Ale tak casem, až mě budou lyncovat ostatní rodiče, že jediné Ježíšek, tak aby věděla, o co jde. Leze mi na nervy, jak mě každý školí, že Ježíšek je český a Santa málem okupant. Je to každého věc.

    12. lis 2021

    Ježíšek, Santu nesnasim. Koupila jsem na Rohliku omalovánky "Moje první Vanoce", jsou CELE o Santovi. No tak pujdou do koše bohužel☹ Jinak děti vědí, že v jiných zemích nadrluje dárky někdo jiný, a nemají s tím problém. V knížkách od Lindgrenove je zase vánoční skritek, tak si o tom normálně povídáme, že v různých zemích je to různé. Ale u nás jedine Ježíšek.

    12. lis 2021

    Zatím Děda Mráz 🙈 ale snažím se ji přemluvit na Ježíška 😁

    12. lis 2021

    @lvl16 docela mě zajímá, jak jste to vyřešili? Pořád nevím, jak to uchopit, protože synovi nechci bulikovat, že chodí Ježíšek.

    12. lis 2021

    @tereza2008 taky bych to tak chtěla. Jak to děti /dítě pobralo? Není problém s ostatními dětmi, třeba ve školce? (že se přesvědčují o existenci/neexistenci)

    12. lis 2021

    @velkabublina Syn má dva roky, takže teprve to dění kolem Vánoc začíná vnímat, ale mluvím s ním na rovinu. Byli jsme spolu kupovat dárky pro babičky, říkala jsem mu, že je dáme babičkám pod stromeček k Vánocům, aby věděly, že je máme rádi. Společně vyrobíme dárek pro tatínka. A takhle to plánujeme dělat i dál - dárky si dávají lidé mezi sebou, protože se mají rádi a myslí na sebe, Vánoce jsou o společně stráveném čase s rodinou a blízkými. Počítám, že příští rok mu budu vyprávět i o Ježíšovi a jeho altruismu a časem se dostaneme i k detailní náboženské symbolice, budeme si povídat i o tom, jaké mají tradice jinde ve světě, ale na to je ještě čas a nechci mu to tím teď zbytečně komplikovat. Až bude velký, sám se rozhodne, co pro něj Vánoce znamenají a jak je chce oslavovat 🙂.

    12. lis 2021

    @velkabublina tak Davidek je docela pragmaticke dite, takze v pohode...co se tyka ostatnich deti..rikame mu i legendu o Jeziskovi a ze je v poradku, ze na nej deti veri a at je v tom necha..ze kazda rodina to ma nastavene po svem. A tim,ze kazdy rok neco vyrabi pro babicky, tak se ani nedivil🙂

    12. lis 2021

    @lvl16 citime to doma naprosto stejne🙂

    12. lis 2021

    Ježíšek 🙂

    12. lis 2021

    U nás nadeluje jedině Ježíšek. Ale milujene s malým koukat na americke filmy o Santovi a knížky taky čteme 🙂 Oboje má svoje kouzlo Vánoc.♥️

    12. lis 2021