1 / 1

    Mleko barista? Místo plnotucneho.

    3. srp 2024

    Na youtube jsem si nasla video primo pro DeLonghi. Tryska ma byt nejakou dobu uplne tesne pod hladinou, jen tak tak aby to nestrikalo. Po nejake dobe se trochu posune niz a nakloni.

    3. srp 2024

    Jinak mleko staci plnotucne, zadne specialni neni potreba.

    3. srp 2024

    Plnotučné vychlazené čerstvé mléko a nikdy není problém

    3. srp 2024

    @habiba_ketta ano také jsme našla tohle video a ač jsem to dělala přesně podle toho, tak bez výsledků 🙈

    3. srp 2024

    @dandaa to je jediný, co jsme nezkoušela - čerstvé plnotučné....jenomže tím to podle mě být nemůže, protože i v kavárnách používají klasické trvanlivé 🤔🤷🏼‍♀️

    3. srp 2024

    @hasara33 ale je hodně chlazené . To je základ. Taková Madeta nebo Tatra z těch trvanlivých jsou nejlepší

    3. srp 2024

    Kamaradce to slo az v kovove nadobce na mleko.

    3. srp 2024

    @hasara33 Je to o cviku, nic víc. Kdysi jsem nenapěnila ani plnotučné, teď už jakékoliv. Tryska těsně pod hladinu, jak to přestane dělat takový prskavý zvuk, tak zajet kousek níž. Konvičku držet zespodu, jak začne pálit, že ji neudrží, je čas skončit.
    Takže to může být konvičku, jakou máš? Tryska, pokud je stejná jako na obrázku a ne s takovým plastovým bazmekem na konci, je správná.

    3. srp 2024

    Základ je kovová nadobka a Malíček mít o ni opreny. Jakmile začne Malíček pálit je uslehano. Slehat chvilku po vrchu a pak zajet dolu. A dělám takový pohyb s nádobkou jako nahoru a dolu, ale jen po vrchu mléka.

    3. srp 2024

    Měli jsme jiny typ kavovaru a byla ta tryska na páru ucpana. Ne úplně, ale tak moc, ze to fakt našlehat neslo. Manžel to rozebral, stlačeným vzduchem to profoukl a pak to teda jelo jak ďas 🙂. Takže to fakt nemusí být tvá neschopnost.

    3. srp 2024

    @bedna03 konvičku mám a tryska je ta, co je na obrázku 😊 no já zkouším různé fígle a nějak mi to pořád nejde 🙈 asi jsem lempl 😅 nikdy mě nenapadlo, že napěnit mléko může být taková věda 🙈

    3. srp 2024

    @tudcek no to doufám, že ne ty jo 😳😳 je úplně nový a rozebírat bych ho nechtěla 🙈 nehledě na to, že manžel není zrovna zručný, takže ten kdyby to rozebral, už by to nikdy nikdo nesložil a já též 😅🙈

    3. srp 2024

    V prvni rade je treba delat v necem co je opravdu velmi dobre umyte. Samozřejmě i tryska.musi byt cista. Zadna mastnota, zadne zbytky chemie. Pokud jde z mycky,vzdy oplachnout studenou vodou a vytrit do sucha. Nejlepsi opravdu kov,nezustava mastny. Mleko samotne mastne je a podruhe ve stejne nadobce bez umyti jiz penu neudelas. Dalsi vec, vzdy nejdrive trochu pary odpust do hrnicku s vodou. Nejdriv jde totiž voda pak az para. Kdyz to das hned do mlika tak si ho naredis horkou vodou a uz nic nenadelas. Pak vloz trysku do konvicky, konvičku ze sikma a trysku jen kousek od hladiny mleka . Pomalu pouštej paru. Jak trochu probubla tak konvicku pomalu rovnej,paru na plno a trysku davej hloubeji do mleka. A samozřejmě konvickou behem slehani pohybuj.

    3. srp 2024

    Mame tento typ kavovaru, ale jinou znacku a mleko napenit nejde. Predtim jsme meli jiny Delonghi a ten penil jak o zivot 🙂 Takze muze to byt kavovarem.

    5. srp 2024

    @missbufy no to mi ani neříkej 😵😵

    5. srp 2024

    @missbufy To je jen tim, ze tam jde ze zacatku horka voda a ne para. Chce to upustit. Mam doma uplne obycejny kávovar, tchýně drahy DeLonghi a oba dělají to stejne. A svagr ma no name znacku a nedela mu to. Je to proste o tom, jak je to uvnitr udelane. Dokonce i barista paru upousti aby tam nenaprskal jen horkou vodu.

    5. srp 2024

    @klpoiu taky jsem dělala, upustila jsem páru a stejně se nepovedlo 😵

    5. srp 2024

    @hasara33 Tak trenovat a trenovat. Ale upřímně,ikdyz to s tim uz umim, nedelam. Protoze me nebavi to porad slozite umyvat. Takze jsem si koupila napenovac mleka za 500 z Lidlu a mam penu jak Fík 🤭

    5. srp 2024

    @klpoiu ruční napěňovač mám taky no, s tím mi to jde 🙈🙈😅

    5. srp 2024