42 / 43
    Bezlepkové rohlíky/housky/kaiserky atp.

    pečeno podle receptu z FCB:
    250 ml mléka
    4 lžíce oleje
    1 lžička soli
    1 lžička cukru
    450 g bezlepkové bílé mouky (v originále Jizerka, já jsem použila Doves Farm bílou chlebovou)
    1/2 kostky droždí
    2 vejce (stačí bílky)
    ze všech ingrediencí vypracujete těsto a necháte vykynout-nelepí se, nechají se udělat ovály a z těch rohlíky nebo dělám bochánky a ty uprostřed přepůlím, ale nepřeříznu, takže vzniknou jakási zrna-tvar je na vás. Pak se to po nakynutí pomaže vejcem a posype tím, co kdo rád-mákem, slunečnicí, lnem....

    Já nechala kynout asi 1.5 hodiny, pekla jsem na 250st asi 10 minut
    Za tepla jsou zatím výborné, tak uvidíme, jaké budou zítra

    8. dub 2014