pečeno podle receptu z FCB: 250 ml mléka 4 lžíce oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru 450 g bezlepkové bílé mouky (v originále Jizerka, já jsem použila Doves Farm bílou chlebovou) 1/2 kostky droždí 2 vejce (stačí bílky) ze všech ingrediencí vypracujete těsto a necháte vykynout-nelepí se, nechají se udělat ovály a z těch rohlíky nebo dělám bochánky a ty uprostřed přepůlím, ale nepřeříznu, takže vzniknou jakási zrna-tvar je na vás. Pak se to po nakynutí pomaže vejcem a posype tím, co kdo rád-mákem, slunečnicí, lnem....
Já nechala kynout asi 1.5 hodiny, pekla jsem na 250st asi 10 minut Za tepla jsou zatím výborné, tak uvidíme, jaké budou zítra
pečeno podle receptu z FCB:
250 ml mléka
4 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
450 g bezlepkové bílé mouky (v originále Jizerka, já jsem použila Doves Farm bílou chlebovou)
1/2 kostky droždí
2 vejce (stačí bílky)
ze všech ingrediencí vypracujete těsto a necháte vykynout-nelepí se, nechají se udělat ovály a z těch rohlíky nebo dělám bochánky a ty uprostřed přepůlím, ale nepřeříznu, takže vzniknou jakási zrna-tvar je na vás. Pak se to po nakynutí pomaže vejcem a posype tím, co kdo rád-mákem, slunečnicí, lnem....
Já nechala kynout asi 1.5 hodiny, pekla jsem na 250st asi 10 minut
Za tepla jsou zatím výborné, tak uvidíme, jaké budou zítra