žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu přišleháváme 5 lžic horké vody, smícháme všechny suché přísady na korpus a střídavě s olejem je přidáváme ke žloutkům, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a špetky soli, pečeme na 170st asi 15 minut veškeré suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí (mě se to povedlo, takže jsem krém dělala dvakrát 🙂), nejprve jsem vyšlehala máslo do hladka s trochou cukru, pak jsem přidala tvaroh a nakonec dosladila dle chuti
čokoládu s trochou másla rozpustit ve vodní lázni, nechat trochu zchladnout a nalít na korpus potřený tvarohovým krémem
na obrázku jsou zdobené ještě jedlým papírem a čokoládovým krémem, jedlý papír je bohužel lepkový, ale z čokoládové polevy šel dobře sundat, takže si manžel taky pochutnal
na korpus:
6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm), 1/2 lžičky jedlé sody, 4 lžíce kakaa holandského typu, 6 lžic rostlinného oleje
na krém:
250g másla, 500g tvarohu, 150-250g moučkového cukru (dle chuti)
na polevu:
hořká čokoláda + trocha másla
žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu přišleháváme 5 lžic horké vody, smícháme všechny suché přísady na korpus a střídavě s olejem je přidáváme ke žloutkům, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a špetky soli, pečeme na 170st asi 15 minut
veškeré suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí (mě se to povedlo, takže jsem krém dělala dvakrát 🙂), nejprve jsem vyšlehala máslo do hladka s trochou cukru, pak jsem přidala tvaroh a nakonec dosladila dle chuti
čokoládu s trochou másla rozpustit ve vodní lázni, nechat trochu zchladnout a nalít na korpus potřený tvarohovým krémem
na obrázku jsou zdobené ještě jedlým papírem a čokoládovým krémem, jedlý papír je bohužel lepkový, ale z čokoládové polevy šel dobře sundat, takže si manžel taky pochutnal